Retilerul Diverta, parte a grupului RTC, a deschis, joi,  în centrul comercial AFI Palace Cotroceni un magazin de 650 de metri pătraţi, în a cărui amenajare compania a investit 320.000 de euro. 

Magazinul va avea o ofertă variată de carte străină, care va include albume de artă, arhitecură, fotografie, hobby, ficţiune şi carte pentru copii. Totodată, retailerul va oferi primilor clienţi cu vouchere de 20 lei pentru cumpărături de peste 200 lei, se arată într-un comunicat al Diverta.

Afaceri în scădere

Diverta estimează pentru acest an o scădere de 25% a cifrei de afaceri la 35 milioane de euro după ce, în primul semestru, vânzările companiei au scăzut cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Retailerul a inchis în acest an 11 magazine cu cu o suprafaţă totală de circa 2.000 de metri pătraţi, dar a deschis alte 4 unităţi comerciale a căror suprafaţă este de 2.300 de metri pătraţi. Totodată, Diverta a redus personalul cu 20% de la începutul anului,  în prezent reţeaua având peste 700 de angajaţi.

Grupul RTC, controlat de omul de afaceri Octavian Radu, cuprinde diviziile Diverta (retail de carte, jocuri video, muzică, film, IT şi papetărie), Proffice (distribuţie de produse pentru birou şi IT), Sistec (divizia de soluţii IT), Rafar (retail haine, încălţăminte şi cosmetice în franciză, restaurante şi cafenele) Flaro (producţie subansamble de plastic, mobilier şi produse de birou) şi TCE (cargo, curierat şi logistică), Rimobi (imobiliare şi de construcţii), QPower (producţia de tuburi termice).