Acest dividend special, distribuit în rândul celor aproximativ 350 de angajaţi de top care sunt şi acţionari, a venit pe fondul unui profit net de 1,6 miliarde de dolari, cel mai mare profit raportat de Vitol după 2011. Dividendele plătite angajaţilor acţionari de la Vitol s-au adăugat salariilor şi bonusurilor. Documentele arată că între 2008 şi 2015 acţionarii Vitol au fost recompensaţi cu o sumă totală de 6,4 miliarde de dolari.
Într-un interviu acordat anul trecut directorul financiar de la Vitol, Jeff Dellapina, a subliniat că dividendele nu au împiedicat compania să continue să investească în afacerile sale. "În ultimii 10 ani am investit 50% din profituri în afaceri, un nivel adecvat pentru o companie în creştere", a declarat Jeff Dellapina.
Documentele depuse la Camera de Comerţ din Olanda mai arată că remuneraţia acordată membrilor consiliului de administraţie al Vitol a crescut de şase ori, până la 26 milioane de dolari în 2015, un an în care traderii de profit au profitat de pe urma volatilităţii preţurilor şi a utilizării unei structuri de piaţă cunoscută sub denumirea de "contango" care le permite să stocheze ţiţei şi produse petroliere până când preţurile îşi revin.
AGERPRES