Lanţul de centre comerciale Winmarkt şi dm drogerie markt au semnat un contract pe 10 ani pentru închirierea unui spaţiu în centrul comercial Someş din Cluj-Napoca, aceasta fiind prima colaborare dintre cele două companii.

Astfel, dm drogerie markt urmează să deschidă în cursul lunii aprilie un magazin la parterul centrului comercial. Acesta se va întinde pe o suprafaţă de 350 mp şi va fi plasat în faţa supermarketului Carrefour Market, care va fi operaţional din luna septembrie a acestui an.dm drogerie markt este specializat în produse de beauty, wellness, baby şi uz casnic.

Primele magazine dm au fost deschise în Germania în anul 1973; au urmat Austria în 1976, iar apoi devin membre ale familiei: Cehia, Ungaria, Slovenia, Croaţia, Slovacia, Serbia şi Bosnia.          

În noiembrie 2007 s-a deschis şi primul magazin dm drogerie markt în România, la Timişoara, dm fiind prezent cu 22 de filiale în 13 oraşe din România.

Centrul comercial Winmarkt Someş, situat în cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca, se află în plin proces de modernizare, atât în ceea ce priveşte finisajele interioare cât şi faţada exterioară, care va fi complet refăcută, toate lucrările urmând a fi finalizate până în septembrie 2010, la momentul inaugurării Carrefour Market.
Investiţiile realizate de către Winmarkt în Someş, cât şi aducerea de noi chiriaşi, branduri internaţionale, fac parte din strategia de repoziţionare a acestuia ca un centru comercial de proximitate.

dm se vrea lider de piaţă

„Ne face plăcere că deschiderea celei de-a doua filiale din Cluj-Napoca, filiala numărul 23, se realizează în colaborare cu Winmarkt. Am venit în România să devenim lideri pe piaţă şi vom continua cu aceeaşi energie şi determinare dezvoltarea calitativă şi cantitativă a reţelei noastre”, a declarat Mag. Milan RADIN, M.B.A,  Director General dm drogerie markt.

Achiziţionată în aprilie 2008 de compania italiană Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), Winmarkt este cea mai extinsă reţea de centre comerciale din România, având în proprietate 15 centre comerciale şi o clădire de birouri, în 13 oraşe.

IGD este o companie listată la bursa din Milano, unul dintre cei mai activi jucători pe piaţa de real estate din Italia, cu o valoare a portofoliului de 1,725 miliarde euro, conform ultimei evaluări realizate la sfârşitul anului 2009.