DNA a reținut un inspector ANAF. Este acuzat pentru luare de mită și trafic de influență

DNA

Sursă: INQUAM Photos, Octav Ganea

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a trimis un comunicat de presă în care menționează că un inspector și o consilieră ANAF au fost reținuți pentru luare de mită. Inspectorul este acuzat și de trafic de influență.

DNA a reținut un inspector ANAF. Este acuzat pentru luare de mită și trafic de influență

În comunicatul trimis de Direcția Națională Anticorupție (DNA) este stipulat că procurorii l-au reținut pentru 24 de ore pe Florin Cristian Roşca, inspector principal în cadrul ANAF – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

Alături de el a fost reținută și Mirela Zeca, la data faptelor consilier superior în aceeaşi instituţie, acuzată de luare de mită.

A cerut mită 2.500 de lei

Comunicatul mai arată că, la data de 17 august 2021, în contextul efectuării unui control, Florin Cristian Roşca ar fi pretins şi primit pentru sine şi pentru colega sa, Mirela Zeca, suma de 2.500 lei de la administratorul unei societăţi comerciale.

Direcția Națională Anticorupție spune că banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi de cei doi pentru ca, în raportul de inspecţie fiscală pe care urmau să îl întocmească în vederea soluţionării unei cereri de rambursare TVA în cuantum de 10.349 lei, depusă de omul de afaceri, să constate că societatea acestuia este îndreptăţită la rambursarea TVA în cuantumul solicitat.

În plus, inspector principal în cadrul ANAF – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov, Florin Cristian Roşca, i-ar fi promis omului de afaceri că îşi va exercita influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul ANAF – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov, pentru ca acestea să aprobe raportul de inspecţie fiscală aşa cum a fost întocmit.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Direcția Națională Anticorupție mai spune că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea