DNA anunță un val de anchete anti-corupție. Sunt vizați politicieni din PNL

DNA

Direcția Națională Anticorupție (DNA) anunță că vor urma noi anchete anti-corupție care vor viza mai mulți politicieni. Șeful DNA, Crin Bologa, spune că mai multe dosare sunt în lucru.

DNA anunță un val de anchete anti-corupție. Sunt vizați politicieni din PNL

Direcția Națională Anticorupție (DNA) anunță un nou val de anchete anti-corupție în care sunt implicați mai mulți politicieni. Printre aceștia se numără și demnitari din partidul Național Liberal, au declarat surse politice pentru evz.ro.

Aceste surse au mai spus că, în rândul liberalilor, există mai multe persoane care sunt vizate de aceste anchete. Printre ele se numără persoane din anturajul fostului premier, Ludovic Orban, dar și apropiate președintelui Klaus Iohannis.

Sursele au mai declarat pentru Evenimentul Zilei că în discuție au apărut numele fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, șeful DSU, Raed Arafat și persoane din fostul Secretariat General al Guvernului. Potrivit surselor, nici USR nu scapă de aceste anchete, însă nu se știe exact numele celor implicați.

Procurorul-șef al DNA, Crin Bologa, anunțase, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, că există mai multe dosare în lucru și că unele dintre ele sunt ca urmare a controlului Curții de Conturi.

”Am rămas în anchetă în prezent un număr de 94 de dosare iar 8 dosare au fost trimise în judecată, atât cele cu Unifarm-ul, dar am mai avut și la Brașov de boli infecțioase din Brașov, dar și de la Sfântu Gheorghe. În celelalte 94 de cauze, unele dintre dosarele noastre vor fi finalizate în perioada următoare, am încercat să indisponibilizăm bunuri în vederea recuperării prejudiciului, prejudiciul se ridică la nivelul zecilor de milioane, cel puțin, de euro”, a precizat Crin Bologa.

Persoane cu funcții de conducere din România, implicate în unele dosare

Crin Bologa a mai spus că există dosare în care sunt implicați oameni cu funcții de conducere în statul român.

”Ne interesează corupția legată de pandemie pentru că este foarte grav ca unii de cetățeni cu funcții de conducere în statul român profită de această situație gravă și să se îmbogățească pe seama bolii, a suferinței oamenilor și chiar a morții acestora”.

Sunt persoane importante de la diferite niveluri ale statului român, la nivel local dar și la nivel central. (…)

În pandemie am avut două tipuri de dosare: unele au ca obiect corupția în legătură cu achizițiile pentru combaterea pandemiei, alte dosare au ca obiect infracțiuni de corupție profitând de starea de pandemie. Au apărut mai multe tipare, s-a profitat mult mai mult de restricții, poate s-a considerat că DNA lucrează de la domiciliu, nu am făcut așa ceva”, a mai explicat șeful DNA.