Potrvit unei informări de presă transmise de DNA, procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au trimis în judecată în stare de libertate pe Cătălin Rădulescu, fostul deputat PSD, zis „Mitralieră”.

În ceea ce privește acuzațiile aduse, conform datelor transmise de DNA, Cătălin Rădulescu este acuzat pentru complicitate la abuz în serviciu și fals în declarații în legătură cu modul în care a obținut titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant”.

Mai exact, procurorii DNA precizează că fostul deputat PSD ar fi obținut acest titlu deși nu îndeplinea una dintre condițiile prevăzute de lege, adică să fi „desfășurat activități revoluționare într-o localitate în care, în urma acțiunilor și confruntărilor cu forțele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute” până la fuga fostului președinte Nicolae Ceaușescu, produsă pe 22 decembrie 1989, la ora 12.10.

Ce spun procurorii DNA

De menționat este faptul că, pe lângă Cătălin Rădulescu, în același dosar au mai fost trimiși în judecată, tot în stare de libertate și alți trei foști membri ai Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant care, potrivit DNA, l-ar fi ajutat pe fostul deputat PSD, zis și „Mitralieră”, să obțină titlul de luptător la Revoluția din 1989.

Procurorii DNA mai precizează că în urma demersurilor, Rădulescu Marian Cătălin a primit, prin decret prezidențial, titlul de „Luptător cu Rol Determinant”, cu consecința obținerii, în mod necuvenit, a unei indemnizații de gratitudine în valoare de 2.020 lei/lunar (în total 165.640 lei), începând cu data de 01.01.2015 până în octombrie 2021.

DNA mai precizează că dosarul a fost trimis pentru a fi judecat a Curtea de Apel București

„În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii față de toți inculpații, iar dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”, se arată în comunicatul DNA.

În urma cu un an DNA informa că în acelaşi dosar, sunt urmăriţi penal Adrian Sanda, la data faptei secretar de stat în cadrul Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist (SSPR) şi preşedinte al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant, precum şi Corina Denisa Tănase şi Cristina Valentina Cechi, membri ai comisiei, fiecare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.