Un sondaj de opinie realizat de un ONG din Moscova releva ca numai 7% dintre rusi considera ca economia tarii lor este sanatoasa, in timp ce 22% dintre repondenti vorbesc despre o situatie economica saraca, iar 57% de una „satisfacatoare”.

 

Sistemul financiar rusesc a fost lovit de criza creditelor ce a debutat in SUA si a dus la pierderi record pe pietele financiare rusesti, o crestere fara precedent a ratelor dobanzilor si lipsa de lichiditati in valuta.

 

Cand vine vorba de popularizarea crizei mondiale prin mass-media, circa 27% dintre rusi au raspuns ca nici macar nu stiau ca exista in prezent o criza economica la nivel global. Aproximativ 32% considera ca economia ruseasca este influentata in mod direct de ce se itnampla pe pietele externe, in timp ce procentul optimistilor, care sunt convinsi ca Maica Rusie nu poate fi atinsa de nimic, nici macar de „blestemul dolarului” sunt in procent de doar 4%.

 

Peste 31% considera ca situatia economica din lume este nefavorabila pentru Rusia, in timp ce 19% vad impasul actual ca pe o oportunitate de afaceri pe piete neexplorate inca.

 

Sondajul a fost realizat de Public Opinion Foundation in perioada 27-28 septembrie, in 44 de regiuni din Rusia si foloseste datele culese de la 1.500 de repondenti.

 

Sursa: RIA Novosti