Aproape jumătate din populaţia României n-are acces la servicii publice de alimentare cu apă, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS). „În 2008, populaţia deservită de sistemul public de alimentare cu apă a fost de 11.426.676 persoane, reprezentând aproximativ 53,1 % din populaţia României”, se arată în comunicatul INS. În regiunea Bucureşti-Iflov, care stă cel mai bine în ceea ce priveşte infrastructura de apă,
Aproape jumătate din populaţia României n-are acces la servicii publice de alimentare cu apă, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).
„În 2008, populaţia deservită de sistemul public de alimentare cu apă a fost de 11.426.676 persoane, reprezentând aproximativ 53,1 % din populaţia României”, se arată în comunicatul INS.
În regiunea Bucureşti-Iflov, care stă cel mai bine în ceea ce priveşte infrastructura de apă, nu toţi locuitorii sunt branşaţi la reţelele de alimentare cu apă. Potrivit INS, circa trei din zece locuitori din această zonă n-au acces la astfel de utilităţi.
Moldova (regiunea Nord-Est) stă cel mai prost la serviciile publice de alimentare cu apă: sub 1,5 milioane de locuitori fiind branşaţi, din totalul de peste 3,6 milioane de locuitori.
Anul trecut, prin reţelele de alimentare cu apă s-au distribuit 1,66 miliarde de metri cubi, din care circa 653 de milioane au avut drept destinaţie gospodăriile populaţiei. În medie, un român a consumat 4,7 metri cubi de apă pe lună din reţelele publice, potrivit datelor INS.