Dobânda, de opt ori mai mare decât rata la bancă
Șerban Trîmbițașu, devenit celebru în mediul online datorită glumelor sale și a sfaturilor utile acordate persoanelor care vor să își cumpere prima casă, a dezvăluit modul în care băncile jefuiesc oamenii cu ajutorul dobânzilor.
Într-un clip recent postat pe contul său de TikTok, Șerban Trîmbițașu a comparat modul în care băncile jefuiesc oamenii cu ajutor dobânzilor cu furtul unor produse alimentare, amintind următorilor săi că, dacă furi o pâine și două pungi de chipsuri ai putea fi acuzat de furt și pedepsit, dar băncile nu sunt pedepsite, chiar dacă jefuiesc oamenii. El a dat drept exemplu cazul unui prieten de-al său care plătește 4332 de lei pe lună pentru a-și achita creditul bancar, însă din această sumă uriașă, 3762 de lei reprezintă doar dobânda impusă de bancă, ceea ce înseamnă că doar 462 de lei reprezintă rata de împrumut în sine.
@serbantrimbitasu E caz penal?! NU! Am plătit chipsurile și pâinea, nu-mi mai dați clipul jos!😡#5pasidebine #misiuneatiktok #tiktokromania #tiktokro #romania #bucuresti #imobiliare #realestate #imobiliareromania #imobiliarebucuresti #imobiliar #fy #fyp #fypage #foryouromania #foryourpageromania #foryoupage #fyromania #credit #banca #serbantrimbitasu #comision0 ♬ original sound – SERBAN TRIMBITASU
Tinerii își pot construi case pe terenuri alocate prin Legea 15
Vă amintim că, din fericire, există un sat în România, unde tinerii care doresc să își construiască o casă pot primi terenul gratuit.
Tinerii care doresc să își construiască o casă în satul Sânmartin din județul Bihor pot primi terenul gratis, însă numai dacă îndeplinesc anumite condiții. Potrivit primarului satului respectiv, peste 60 de familii și-au construit case pe aceste terenuri alocate prin Legea 15, care este în vigoare din 2003. Unul din scopurile acestei inițiative legislative este de a determina românii plecați în Diaspora să revină în țara natală.
Pentru a primi terenul, tinerii interesați trebuie să îndeplinești anumite condiții, de exemplu: să fii locuitor al comunei respective, până în 35 de ani, vârsta maximă, și să ai o declarație notarială din care să reiasă că nu deții locuință sau teren intravilan.
„Au mai dat și alte comune și predecesorul meu, poate eu am reușit să dau o altă amploare a acestui proiect, reușind să asigur și utilități și absolut toate cele necesare tinerilor pentru a fi interesați de un asemenea proiect, în comuna Sânmartin. S-au alocat undeva la 1.000 de parcele“, a declarat edilul la TV.