www.alphabank.ro
Site in engleza (versiunea in romana este anuntata pentru in curand) al Alpha Bank Romania SA. Indica in prima pagina noile produse bancare, printre care si Alphaline (operatii bancare prin computer). Prezinta Grupul Alpha Bank, structura din Romania, scurt istoric, membrii grupului din Romania, rapoarte anuale pe 1999 si 2000. Prezinta structura teritoriala din Romania (cu o harta interactiva), produsele si serviciile oferite de banca si de companiile grupului. Exista o rubrica de intrebari frecvente, cursuri de schimb valutar (ale BNR, pe piata interbancara, la banca) si ratele dobanzilor practicate.

www.baca.ro
Site in engleza si romana al Bank Austria Creditanstalt Romania. Prezinta banca si istoricul sau in Romania, grupul bancar international din care face parte, sucursalele din Romania (Bucuresti) si comunicate de presa despre cele mai recente servicii ale bancii. Site-ul prezinta pe larg moneda euro: esenta, istoric, avantaje, dezavantaje, scheme de conversie din/in monede nationale, link-uri spre site-uri internationale in domeniu. Site-ul mai contine curs (al BNR si al bancii) si convertor valutar, precum si ratele dobanzilor.
Exista informatii despre serviciile oferite firmelor (inclusiv electronic banking) si persoanelor fizice, ca si despre serviciile de trezorerie/custodie. Site-ul are intrare catre online banking (cu descrierea serviciului, cerinte tehnice, demo si intrebari frecvente).

https://banca.dot.ro
Site al www.dot.ro din Bucuresti care contine date de contact (adresa, telefon, fax, e-mail) si link-uri spre principalele banci comerciale din Romania.

www.carpatica.ro
Site al Bancii Comerciale Carpatica SA Sibiu. Prezinta istoricul bancii, consiliul de administratie, reteaua teritoriala din tara si o lista de intrebari/raspunsuri practice. Se indica produsele si serviciile bancare, dobanzile bancare la zi, dobanzile la certificatele de depozit. Exista o pagina de noutati, fiind anuntate, de la inceputul lunii mai 2001, majorarea capitalului si derularea unei linii de credit germane.

https://cursvalutar.go.ro
Site care prezinta cursul valutar al BNR. Contine convertor si calculator valutar si ofera posibilitatea primirii unui newsletter zilnic cu cursul valutar.
Exista si link-uri spre principalele banci.

www.curs-valutar.ro
Site care prezinta cursul valutar al BNR si la trei case de schimb din Bucuresti (vanzare-cumparare). Se precizeaza data si ora actualizarii informatiilor. Exista si o arhiva a cursului valutar BNR, incepand din anul 1999.

www.demirbank.ro
Site in engleza al Demirbank (Romania) SA. Face un scurt istoric si o prezentare a bancii. Se indica produsele bancare oferite, situatiile financiare pe 1998 si 1999 in lei, servicii conexe pe piata romaneasca de capital, banci corespondente in strainatate, informatii de pe piata financiara romaneasca si internationala. Se precizeaza ratele de schimb si dobanzile la zi. Se dau informatii detaliate despre serviciul de electronic banking, Internet banking si, respectiv, mobile banking bazat pe WAP. Exista informatii despre resurse umane si date despre job-urile oferite. Ca stiri, se prezinta comunicate de presa (ultimul din 30 martie 2001).

www.finansbank.ro
Site al Finansbank (Romania) SA. Face o prezentare generala a bancii, indica persoanele de contact, sucursalele din tara (pe o harta interactiva), produsele si servicile oferite persoanelor fizice/juridice. Se indica rezultatele financiare in ROL si USD la 31.12.1999. Se dau detalii despre Finans Securities SA, in calitate de companie asociata, si despre Grupul FIBA (servicii financiare, comert cu amanuntul, alte investitii). Se indica ratele dobanzilor in lei/valuta, cursul valutar BNR, oferta de servicii de Internet banking. Pe site exista comunicate de presa (ultimul de la jumatatea lunii mai 2001) si buletine informative zilnice, saptamanale si lunare ale departamentului trezorerie.

www.investitor.com
Site de gen portal financiar care prezinta si o lista cu datele de contact ale principalelor societati bancare din Romania. Nu se precizeaza administratorul.

www.ingbarings.ro
Site in engleza al ING Bank Romania. Prezinta produsele si serviciile bancare oferite, profilul si structura ING Group, ING Europe si ING Romania. Contine o prezentare a unor indicatori macroeconomici recenti pentru Romania, informatii de pe piata bursiera si extrabursiera, ca si analize economice ale unor mari companii romanesti. Se precizeaza datele de contact ale sucursalelor din tara. Contine si oportunitati de angajare si training oferite de banca.

www.librabank.ro
Site in engleza al Bancii Romane Pentru Relansare Economica – Libra Bank SA. Prezinta banca, produsele si serviciile oferite, comisioanele si conditiile pentru diferite servicii bancare. Se precizeaza bancile corespondente, reteaua din Bucuresti si din tara. Exista o rubrica de noutati si comunicate de presa (cele mai recente din toamna anului 2000) si o scurta prezentare a Romaniei. Site-ul are facilitatea de Internet banking si online training pentru acest serviciu.

www.nbg.ro
Site in romana, engleza si greaca al National Bank of Greece SA, Sucursala Bucuresti (Romania). Contine o scurta prezentare si istoric ale bancii, ca si un cuvant din partea presedintelui bancii. Prezinta sumar produsele bancare (cu rate ale dobanzilor si comisioane). La rubrica „informatii” se dau datele de contact, telex, swift. Pagina de „publicatii” este in constructie.

www.piraeusbank.ro
Site in romana si engleza al Piraeus Bank Romania. Are o rubrica de noutati, date despre banca, persoane de contact si banci corespondente. Se indica pe larg comisioanele practicate de banca, produsele bancare (inclusiv serviciile moderne EXPRESSBank) oferite, dobanzile acordate de banca pentru persoanele fizice/juridice, cursul valutar.

www.raiff.ro
Site in engleza si romana al Raiffeisen Bank (Romania). Prezinta istoricul Raiffeisen Bank in Romania, serviciile bancare pentru persoane fizice/juridice, produse bancare (cash management, electronic banking si Internet, imprumuturi si alte finantari, documente de afaceri, produse de trezorerie). Informatii complete despre produse si servicii se ofera doar vizitatorilor inregistrati care, in plus, pot contacta departamentele de specialitate si pot primi informatii prin newsletter. Se dau date despre dobanzi si rate de schimb. Exista link-uri spre site-uri Raiffeisen din lume.

www.ugbi.ro
Site al United Garanti Bank International N.V. Bucharest Branch. Aflat in constructie la data efectuarii recenziei (21 mai 2001).

www.unirea.ro
Site al Bancii Comerciale Unirea din Bucuresti. Face o prezentare generala a bancii, a amplasarii sucursalelor sale cu informatiile de contact aferente. Se precizeaza produsele si serviciile oferite clientilor, dobanzile la depozite si credite. Exista serviciul online de telebanking. Rubrica de noutati are ultimele stiri din 1999.    

Pagina realizata de Internetravel SRL
Versiunea pe Internet a acestui ghid se afla la adresa www.Preturi.ro