S-a închis Dobrogea TV, televiziune regională lansată în urmă cu mai bine de 14 ani. Decizia a fost luată din motive financiare, iar proprietarul a cerut CNA retragerea licenţei.
Acest post de televiziune era lansat în urmă cu mai bine de 14 ani
De asemenea, postul era deţinut de milionarul Gabriel Comănescu, cu afaceri în domeniul forajului marin. Amintim că societatea Dobrogea Media din Constanţa şi-a întrerupt emisia, temporar, încă din luna mai.
Legea audiovizualului permite o astfel de oprire temporară a emisiei, pentru 90 de zile, atunci când este vorba despre motive tehnice.
La capătul celor 90 de zile, proprietarul nu a mai putut să reia emisia invocând motive financiare şi a solicitat retragerea licenţei audiovizuale.
Au fost prezentate mai multe informații în şedinţa publică a CNA. Forul a luat act de solicitarea Dobrogea TV şi i-a retras licenţa.
Amintim că în Constanţa mai sunt licenţiate 3 televiziuni:
- Dotto TV (post local);
- Antena 3 Constanţa (regional);
- Cinethronix (cu acoperire naţională).
Deţinătoarea licenţei audiovizuale este societatea DOBROGEA MEDIASRL
Potrivit Pagina de Media, deţinătoarea licenţei audiovizuale este societatea DOBROGEA MEDIASRL, al cărei asociatunic este Atelier Media SRL. Asociaţii Atelier Media SRL:
- GVC Investment Company Limited (Cipru) – 94.12%;
- Vintilă Alin Cezar – 3.92%;
- Pascu Lucian – 1.96%.
Asociat unic al GVC Investment Company Limited (Cipru) este Comănescu Gabriel Valentin.
Conform publicației menționate, postul Dobrogea TV a obţinut licenţa de emisie în 2011, pe firma Media Consulta International, deţinută de Mihai Craiu.
Ulterior, licenţa a fost trecută pe o nouă companie. Este vorba despre Media Consulta Regie, firma preluată de omul de afaceri Gabriel Comănescu în vara lui 2015.
Se lansează un nou post de televiziune în România
În altă ordine de idei, CNA a acordat licența pentru Tralala Desene Animate, un canal dedicat desenelor educative, creat de echipa Tralala.
Reprezentantul canalului a explicat la CNA că noul post de televiziune va include conținut de la producători independenți.
Compania care a obținut licența mai deține două televiziuni pentru copii: Tralala, care transmite cântece, și Looloo Kids, un canal în limba engleză disponibil în mai multe țări europene.
Conform documentelor trimise la CNA, Tralala Studio a alocat un buget de 7,3 milioane de lei pentru proiectul Tralala Desene Animate în perioada 2024-2028 și 5 milioane de lei pentru intervalul 2024-2026.