Doctorul Gheorghe Mencinicopschi ne dă noi sfaturi utile înaintea sărbătorilor de iarnă! Se spune că slănina de porc este un pericol pentru sănătate. Ei bine, profesorul mai spulberă un mit. Totul este fals.
Mai sunt doar câteva săptămâni până la Crăciun, iar românii se pregătesc din nou de tăierea porcului și de produsele tradiționale. În fiecare an, suntem nerăbdători să gustăm din toate minunile culinare. Este însă sănătos sau nu Doctorul Gheorghe Mencinicopschi vine cu sfaturi utile, dar și spulberă un mit. Este sau nu slănina de porc un pericol pentru sănătate.
Slănina de porc, pericol pentru sănătate
Dr. Gheorghe Mencinicopschi spune că grăsimile naturale nu îngraşă. Deși multe persoane cred că slănina îngrașă foarte tare, ei bine, aceste alimente sunt extrem de bune în cazul în care ții dietă. „Toate alimentele de bază – sare, zahăr şi grăsimile nenaturale sau industriale, care se regăsesc în alimentele înalt procesate industrial, favorizează îngrăşarea. Atenţie, grăsimile naturale nu îngraşă!! Nu îngraşă, de exemplu, grăsimile din carne din carne de vită, din carne de porc, din carne de pasăre, de peste sau ouăle.
Contează foarte mult modul lor de preparare şi de asociere corectă, proteinele de origine animală, cum ar fi o friptură, în mod firesc, ar trebui asociată cu o garnitură de legume, niciodată cu cartofi prăjiţi. Cartofii prăjiţi sunt o sursă foarte importantă de carbohidraţi cu absorbţie rapidă, asta înseamnă că se produce o creştere bruscă a insulinei în momentul în care îi consumăm”, explică proful Menci.
Specialistul nu se oprește aici. Vorbește și despre curele de slăbire și atrage atenția. „Sunt împotriva curelor de slăbire pentru că cele mai multe dintre ele nu au nici un suport ştiinţific. Iar suplimentele de slăbit rapid sunt chiar periculoase. Unele dintre ele pot conţine substanţe foarte periculoase pentru sănătate care ne pot pune în pericol sănătatea şi viaţa. Ar trebui să ne interesăm la specialişti, care cunosc fiziologia omului, cunosc fiziologia digestiei, sunt cu adevărat calificatiin nutriţia umană şi ne pot da sfaturi profesionale cum să redevenim normoponderali sau,şi mai bine, cum putem preveni obezitatea. Genetic suntem programaţi să preferăm dulcele, să preferăm sărat şi să preferăm gras”, a mai explicat specialistul.