Medicul din Timișoara a declarat că simptomele infectării cu COVID-19 pot ține timp de 6 luni.
„Un număr mare de tineri care au prezentat infecția se plâng cu simptome o perioadă lungă de timp. Am văzut statistici internaționale în care până la șase luni de zile tineri spun că prezintă parte din simptomatologia pe care au făcut-o în faza acută a bolii.”, a spus acesta miercuri, în direct la Antena 3.
Coronavirus poate evolua în boală cronică
Virgil Musta a mai vorbit aseară despre posibilitatea ca la o parte din pacienți infecția să devină boală cronică. În plus, acesta a mai vorbit și despre faptul că trebuie să fim precauți.
”Nu știu dacă sunt complicații severe, pentru că statistica arată că 97% dintre cei care fac forme severe de boală și decedează au comorbidități.
Trebuie să fim foarte precauți! Și la noi în țară tineri care nu au dorit să fie testați au prezentat după scurt interval accentuarea simptomatologiei din debut, chiar dacă virusul nu mai exista în faringe.(…)
Virusul nu mai este în gât, în faringe, dar virusul poate persista în alte locuri, el rămânând în organism și producând aceste simptome. Urmează să analizăm aceste situații, să le cercetăm. Există și varianta ca parte din pacienți să evolueze ca boală cronică această infecție”, a spus medicul Virgil Musta, miercuri, la Antena 3.
Care este, de fapt, cel mai bun tratament pentru coronavirus
profesorul doctor Virgil Păunescu a declarat pentru publicația național.ro, că tratamentele aplicate în România nu sunt, de fapt, eficiente. Excepție face doar tratamentul cu plasma de la pacienții infectați și vindecați.
”Tratamentul pe care îl aplică România este apă de ploaie, toate antiretroviralele alea nu au niciun efect. Singurul medicament eficient este anticoagulantul, dar într-o doză serioasă, și plasma de la pacienții vindecați. Asta este tot.”, a declarat doctorul.
”Nu există nicio dovadă științifică”
Prof. dr. Virgil Păunescu a spus că tratamentele cu antiretrovirarele care se aplică în România nu au o dovadă științifică referitoare la efectele pe care le au.
”Antiretroviralele alea care costă enorm, că este Big Farma, big marketing, sunt echivalentul unui paracetamol, numai că te doare mai puțin stomacul. Pentru toate medicamentele introduse în schemele de tratament pentru Covid nu există nicio dovadă științifică referitoare la faptul că ar avea vreun efect.”, a mai spus acesta.