Cezar Ursan şi Adrian Brudaru, au câştigat marele premiu la secţiunea „Antreprenoriat şi Competenţe Digitale” în cadrul concursului „Go digital” – parte integrantă a campaniei „eSkills Week 2010”, cu proiectul „Încărcătorul ecologic de telefon mobil”.

Proiectul echipei formate din Cezar Ursan şi Adrian Brudaru a fost clasat înaintea altor zece lucrări ce au intrat în competiţie la categoria „Antreprenoriat şi Competenţe Digitale”.

Proiectul celor doi tineri, „Încărcătorul ecologic de telefon mobil” reprezintă ideea unei afaceri pe care vor s-o demareze în viitorul apropiat, urmărind să ofere utilizatorilor o metodă ecologică de încărcare a telefonului mobil: un dispozitiv ce transformă, prin ataşarea la pantof, energia mecanică în energie electrică, suficientă pentru a încărca o baterie de 3,7 V, folosită la majoritatea telefoanelor mobile. 

În concurs au fost înscrise peste 60 de proiecte din 22 de ţări din Uniunea Europeană, România clasându-se printre cele cinci ţări câştigătoare, dintr-un total de 10 finaliste.

„Avem mulţi profesionişti în ţară, deja formaţi în industrie, însă e foarte important ca din spate să vină tinere talente, dornice să se implice în IT&C, precum cei doi tineri câştigători. Pot să spun că proiectul lor a fost foarte apreciat, juriul  remarcand că acesta a îmbinat in mod fericit  utilizarea tehnologiei  IT cu principiile ecologice” a declarat Valentin Negoiţă, preşedinte APDETIC.

SURSA: APDETIC