"Procurorul adjunct al Rusiei, Viktor Grin, a transmis tribunalului concluziile unei anchete cu privire la difuzarea ilegală a filmelor pe Internet", a declarat Parchetul într-un comunicat.

Potrivit acestuia, din "aprilie 2007 până în septembrie 2008", soţii Lopuhov au difuzat ilegal pentru două site-uri Internet, cu acces gratuit, mai mult de 30 de filme şi desene animate, între care "Shrek", scrie Agerpres.

"Au fost încălcate drepturile de autor ale unor celebre companii de film naţionale şi internaţionale, care au estimat valoarea drepturilor lor de difuzare a acestor filme la 38 miliarde de ruble", se menţionează în text. Astfel de urmăriri penale sunt o excepţie în Rusia, unde drepturile de autor sunt foarte puţin protejate.

De altfel, incapacitatea Rusiei de a asigura respectarea drepturilor de proprietate intelectuală este un subiect ridicat permanent în străinătate, în condiţiile în care Moscova negociază aderarea sa la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC).

Rusia este ultima mare putere economică care încă nu a fost integrată în sistemul comercial multilateral. Negocieri dificile sunt în curs din 1993, aminteşte agenţia de presă France Presse.