Doliu fără margini! A murit una dintre cele mai mari actrițe! Abia acum s-a aflat despre dispariția ei

doliu

SURSA FOTO: Dreamstime

Este doliu uriaș în lumea filmului, după ce o cunoscută actriță s-a stins din viață în urma unei boli necruțătoare. Anunțul tragic a fost făcut de către sora acesteia, care a decis să țină secretă trecerea acesteia în neființă o perioadă de timp.

Doliu uriaș în lumea filmului! O cunoscută actriță a murit la vârsta de 62 de ani. O boală cruntă a răpus-o

Actrița Bergen Williams, cunoscută pentru personajul Big Alice Gunderson din ”General Hospital”, s-a stins din viață la vârsta de 62 de ani. Sora acesteia a declarat că artista a decedat pe 20 iulie anul acesta, dar a preferat să dezvăluie acest lucru de abia acum.

Sora acesteia a mai spus că actrița a fost răpusă de o anomalie genetică de metabolizare a cuprului, boală care poate provoca insuficiență haptică, probleme renale sau deces. Această boală este cunoscută drept boala Wilson.

„Bergen Williams a cedat în fața bolii Wilson înconjurată de familia ei iubitoare”, a precizat sora actriței.

Actrița Bergen Williams a mai jucat în  „7th Heaven”, „NYPD Blue”, „Scrubs” și „Nip/Tuck”.

Ce este boala Wilson

Potrivit reginamaria.ro, boala Wilson este o boală genetică. Aceasta apare ca urmare a unei mutații la nivelul genei care codifică molecula care ajută la transportarea cuprului. În funcție de gravitatea bolii, pacienții pot prezenta afectare hepatică (oboseală, icter, creșterea în volum a fincatului și splinei etc), neurologică (tremor al membrelor, creșterea tonusului muscular, tulburări de vorbire etc), oculară (depuneri de cupri la nivel pericorneean evidențiate cu ochiul liber sau cu lampa cu fantă de către oftalmolog), psihiatrică (tulburări de comportament, anxietate, tulburări de memorie, psihoze), renală (hematurie, proteinurie, acidoză tubulară renală) și cardiacă (cardiomiopatie cu aritmii și insuficiență cardiacă).

Tratamentul dietetic și medicamentos, instituit la timp și urmat cu rigurozitate poate îmbunătăți considerabil calitatea vieții pacienților. Medicamentele utilizate au ca scop creșterea eliminării renale a curprului și reducerea absorbției acestuia, cel mai utilizat medicament fiind D-penicilamina.

Pacienții trebuie să evite alimentele care conțin cupru în cantități crescute, precum ficat, ciuperci, ciocolată și nuci. Anumiți medici recomandă ca aceștia să nu consume apa care trece prin țevile de cupru.

Mai mult decât atât, forma de debut precoce, netratată, are o evoluție nefavorabilă, cu deces în câțiva ani, în timp ce forma întâlnită la adulți are o evoluție cronică de zeci de ani.