Autoritățile nu au oferit mai multe informații, conform AbcNews. Poliția a declanșat o anchetă în acest caz.

„Neurochirurgul era specializat în tratarea problemelor de coloană și de spate”, potrivit angajatorului său, Ascension Michigan. Hoover „a fost un membru dedicat și respectat al familiei Ascension Michigan și îi vom simți lipsa”, spune Ascension Michigan într-un comunicat.

„Cele mai sincere condoleanțe. Rugăciunile noastre se îndreaptă acum spre familia, prietenii și colegii săi, în această perioadă incredibil de dificilă”, se mai spune în comunicat.

A studiat medicina la Indiana University School of Medicine

Devon Hoover a studiat medicina la Indiana University School of Medicine și și-a făcut rezidențiatul la Spitalul Henry Ford din Detroit, potrivit US News & World Report. Profilul său de Facebook spune că era originar din Goshen, Indiana. Șocați de vestea tragică a morții sale, apropiații i-au adus un omagiu pe rețelele de socializare, fiind amintit ca un vecin  foarte ospitalier și un medic talentat.

Un fiu și un frate iubitor, un chirurg desăvârșit

„A fost un fiu și un frate iubitor, un chirurg desăvârșit, un colecționar al lucrurilor frumoase, un iubitor al artei și culturii”, a scris vecinul său, Paddy Lynch, pe Facebook.

„Ospitalitatea era o altă specialitate a lui, deoarece nu a ezitat niciodată să-și deschidă ușile casei pentru vecini, prieteni și organizații caritabile”, a continuat un altul. ”A fost chirurgul meu și a fost omul care mi-a dat o a doua șansă la viață!” a scris un fost pacient pe pagina

„Justice for Dr. Devon Hoover”

Cartierul Boston-Edison din Hoover, unde locuia medicul, este renumit pentru casele luxoase. Hoover și-a cumpărat casa în 2007, pentru suma de 750.000 de dolari, se spune pe aceeași pagină de Facebook. Mai multe orașe americane, metropole mari, dar și orașe mai mici, au înregistrat în ultimii doi ani un număr record de omucideri, o spirală a crimelor care a crescut în pandemie și pe care autoritățile încă se luptă să le țină sub control.

Jeff Asher, fost agent CIA, susține că principala cauză a acestui val de omucideri este „creșterea istorică a vânzărilor de arme” mai ales după pandemie. Aproape 23 de milioane de arme, o cifră record, au fost vândute în 2021, potrivit firmei de specialitate Small Arms Analytics & Forecasting care prognozează o cifră de 20 de milioane pentru acest an.

Toată lumea are o armă

„Toată lumea are o armă, a devenit prima linie de apărare, sau de atac, pentru mulți oameni care spun  Trebuie să am o armă pentru că toată lumea are”, spune Michael Pfleger, un preot catolic care a militat împotriva violenței în Chicago de peste 30 de ani. În comparație cu majoritatea țărilor europene, americanii au acces mult mai ușor la arme de foc. 45% dintre americani au un pistol înregistrat în case.