Doliu imens în România! Un îndrăgit actor român s-a stins din viață. A fost primul soț al actriței Anca Pandrea. Este vorba despre actorul Ștefan Thuri.
Doliu în România! Ștefan Thuri, unul dintre cei mai îndrăgiți actori români s-a stins din viață pe 4 aprilie, la vârsta de 81 de ani. Actorul a jucat rolul banditului Rich în celebrul film „Nea Mărin miliardar” (1979).
Ștefan Thuri a fost un dansator și actor român, ce a apărut în filme, ca: Adio, dragă Nela ! – 1972, Veronica; Veronica se întoarce – 1973, Actorii și sălbaticii – 1975, Nea Mărin miliardar – 1979, Saltimbancii – 1981, Fram – 1983, Un saltimbanc la Polul Nord – 1984.
De-a lungul carierei, el a fost coleg de scenă cu regretații Toma Caragiu şi Gheorghe Dinică, doi titani ai cinematografiei românești.
Ștefan Thuri a fost primul soț al actriței Anca Pandrea
În ceea ce privește viața sa privată, el a fost primul soț al actriței Anca Pandrea. Se pare că cei doi s-au cunoscut în tinerețe, pe vremea când aveau doar 20 de ani. Relația lor nu a durat foarte mult, iar cei doi s-au despărțit după doar câțiva ani de relație.
Despărțirea celor doi a fost una elegantă și decentă, fără scandal și ferită de ochii presei.
Mai târziu, Ștefan Thuri s-a căsătorit cu o balerină, Cornelia, cu care a avut doi copii: Violeta și Ernest. Din păcate, fiul artistului, Ernest, a decedat în 1998.
A treia soție a artistului a fost Mioara, o actriță alături de care și-a trăit ultimii ani din viață la Câmpulung.
Viața actorului Ștefan Thuri
Născut la Timișoara, în anul 1941, în luna august, Ştefan Thuri a făcut primele trei clase în orașul natal și și-a continuat studiile la Cluj. Tot aici, la îndemnul mătușii sale, care era prim solist de operă, a urmat Școala de Balet.
Până să ajungă să studieze baletul, în anii copilăriei, a făcut figurație la Opera Română din Timișoara, la Teatrul German, Teatrul Maghiar şi Teatrul Român din orașul natal.
În anul 1958, cu ocazia unui turneu al Operei din Timișoara, a ajuns la Cluj, unde era a doua școală de balet din România, ca valoare, după cea de la București.
A susținut examenul și a reușit, fără probleme. Până în 1964, a urmat cursurile Școlii de Balet Cluj, absolvind ca șef de promoție. Aici a avut ocazia să învețe de la unul dintre cei mai mari maeștri de balet.
A fost elevul celebrului balerin Vaslav Nijinski. În anul în care a finalizat școala, a fost trimis șase luni la Leningrad, iar profesoară i-a fost Maia Pliseţkaia.