După ce în urmă cu doi ani a suferit o hemoragie cerebrală, actrița și prezentatoarea TV Catherine Spaak s-a stins duminică din viață la vârsta de 77 de ani. Aceasta a jucat în mai multe producții de renume și a dedicat industriei de televiziune o bună parte a vieții sale.
Actriţa Catherine Spaak, de origine franco-belgiană şi devenită o legendă a comediei italiene după Al Doilea Război Mondial, a murit duminică la vârsta de 77 de ani, a anunţat luni postul de televiziune RAI, cu care artista a avut o colaborare îndelungată.
Catherine Spaak, actriță celebră și vedetă de televiziune
Victimă în 2020 a unei hemoragii cerebrale, Catherine Spaak a murit duminică într-un spital din Roma, a precizat televiziunea publică italiană.
Fiică a scenaristului Charles Spaak şi nepoată a fostului prim-ministru belgian Paul-Henri Spaak, unul dintre „părinţii fondatori” ai Europei, Catherine Spaak s-a născut pe 3 aprilie 1945 în Franţa, la Boulogne-Billancourt, un oraş din periferia vestică a Parisului.
A colaborat cu regizorul francez Jacques Becker la filmul „Le trou”, înainte de a pleca în Italia, unde a devenit o actriţă celebră în cinematografie şi o prezentatoare vedetă în televiziune, informează AFP, potrivit Agerpres.
A jucat în mai multe producţii de renume, precum „Depăşirea” („Il sorpasso”) de Dino Risi, „Pisica cu nouă cozi” („Il gatto a nove code”) de Dario Argento, „Week-end a Zuydcoote” de Henri Verneuil şi „Secret Scandal” („Scandalo segreto”) de Monica Vitti. Filmografia ei cuprinde peste 80 de lungmetraje cinematografice şi de televiziune.
A cochetat și cu muzica o perioadă
Catherine Spaak a fost de asemenea cântăreaţă şi a înregistrat în 1963 piesa „Quelli della mia eta”, o adaptare a piesei franceze „Tous les garcons et les filles” din repertoriul cântăreţei Francoise Hardy.
În anii 1980, s-a dedicat industriei de televiziune în calitate de prezentatoare şi a participat apoi, în anii 2000, la mai multe emisiuni de tip reality-show.
Pe Twitter, jurnalistul şi producătorul de televiziune Pierre Lescure – care este şi preşedintele Festivalului de Film de la Cannes – a adus un omagiu „frumuseţii ei juvenile şi libere”, iar scriitorul Henry-Jean Servat a ţinut să o salute pentru ultima oară pe „eterna adolescentă a cinematografiei italiene”.
Ministrul italian al Culturii, Dario Franceschini, a evocat la rândul lui „o artistă eclectică, cultivată şi elegantă, care a găsit în ţara noastră o casă ce a primit-o şi a iubit-o”.