Este vorba despre Ștefania Popescu, autoare a culegerii „Gramatica practică a limbii române”. Regretabil, aceasta a murit în ziua de marți, 2 noiembrie.
Doliu imens în România! A murit cea care a influențat multe generații de elevi. Era un adevărat model
Tragica veste a fost confirmată de către familia acesteia. Amintim că Ștefania Popescu era și una dintre cele mai influente profesoare de Limba română, după ce a influențat generații de elevi prin cărțile, manualele și culegerile sale destinate claselor V-VIII.
De asemenea, culegerea „Gramatica practică a limbii române”, scrisă de regretata Ștefania Popescu, a fost tipărită în peste 10 ediții succesive, potrivit edupedu.ro
A absolvit Facultatea de Filologie a Universității „C. I. Parhon” în 1964
Ștefania Popescu s-a în ziua de 5 aprilie 1942 în București. A absolvit, în 1964, Facultatea de Filologie a Universității „C. I. Parhon” din București, secția Limba și Literatura Română. Totodată, stagiul de practică l-a efectuat în Viișoara, Teleorman.
Mai apoi, a obținut post de titular la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din București din anul 1975. Lucrarea ei de limba română, emblematică pentru multe generații de elevi, „Gramatica practică a limbii române cu o culegere de exerciții”, a fost editat în peste 10 ediții de-a lungul timpului, conform sursei menționate.
Profesorii trec prin momente grele
În contextul veștii tragice, amintim că profesorii trec prin momente dificile, care s-ar putea înrăutăți din decembrie. Anterior, Sorin Cîmpeanu a explicat că aproape 290.000 de profesori şi alte cadre din învăţământ ar putea suferi un şoc în ziua de salariu în luna decembrie.
Motivul invocat: trebuie să se facă neapărat o rectificare bugetară pentru Ministerul Educaţiei, pentru a se rezolva problema deficitului şi a nu fi nicio problemă cu plata salariilor. Iar o astfel de rectificare bugetară nu poate fi făcută de un Guvern interimar, a indicat Cîmpeanu.
„Avem execuţie de 50% pe primul semestru (la Ministerul Educaţiei – n.red.). Deci, am fost exact în grafic cât am planificat. Din păcate, avem o execuţie mai mare în cel de-al doilea semestru. Este o execuţie atât de bună, încât în luna decembrie, dacă nu vom avea o rectificare, vom avea o problemă cu plata salariilor.
Şi nu vom avea o rectificare dacă nu vom avea un Guvern capabil să dea o rectificare, adică nu interimar. Iată legătura cu politica. Ca să plăteşti salariile îţi trebuie rectificare bugetară, pe care o face doar un Guvern stabil”, a declarat ministrul Educaţiei pentru Prima TV.