Doliu în România! Un important şef din Poliţie a fost răpus de COVID-19 la numai 43 de ani.
Dacian Lazăr nu era vaccinat împotriva COVID-19
Este vorba despre subcomisarul Dacian Lazăr, șeful Poliției de Frontieră Berveni, Satu Mare.
Bărbatul de 43 de ani s-a stins din viaţă miercuri, 6 octombrie, la Spitalul din Carei, judeţul Satu Mare, în jurul orei 01:00.
Acesta ar fi mers la spital luna trecută, pe data de 19 septembrie, acuzând o stare de rău. Din păcate, plămânii săi au fost serios afectaţi în urma infectării cu noul coronavirus, iar medicii nu l-au mai putut salva, Dacian Lazăr decedând după aproape douăzeci de zile de la internare.
Şeful Poliției de Frontieră Berveni nu era vaccinat anti-COVID, scriu jurnaliştii de la PresaSM.
Ceremonial militar organizat vineri, la Sectorului Poliției de Frontieră Berveni
Dacian Lazăr va fi condus pe ultimul drum vineri, 8 octombrie, de către familie, prieteni şi colegi, începând cu ora 11:00. Un ceremonial militar va fi organizat la sediul Sectorului Poliție de Frontieră Berveni.
“Vineri, 08.10.2021, ora 11.00, la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Berveni va avea loc un ceremonial militar prin care îl vom conduce pe ultimul drum pe Subcomisar Lazăr Dacian. Cine dorește sa participe este binevenit”, a anunţat familia ofiţerului.
Dacian Lazăr era căsătorit şi avea un copil.
Şi colegii de la Poliţia de Frontieră Sighetu Marmației au postat un mesaj pe pagina oficială de Facebook.
“Rămas bun, dragul nostru coleg! Vei rămâne mereu în gândurile și în inimile noastre!”, au scris aceştia.
De ce ajung mulţi români să se vaccineze abia acum, la zece luni de la debutul campaniei de imunizare?
Nu este vorba doar despre românii nehotărâţi cu privire la vaccinare, ci şi la mulţi ce erau, până acum, ferm împotrivă. Psihologul Mihai Copăceanu a explicat pentru Ziare.com:
“Din fericire și spre sănătatea lor există persoane care decid să se vaccineze acum, deși au refuzat în mod constant vaccinarea luni la rândul. Si aici avem mai multe situații.
Cele mai des întâlnite cazuri au la bază rațiuni de ordin medical. Teama de boală și de moarte. Persoane din familia apropiată sau prieteni s-au infectat si au suferit. Si așa oamenii se conving de mortalitatea virusului, deci se tem și apelează la vaccinare pentru a-și salva viața.
La modul critic avem nenumărate mărturii ale unor pacienți infectati care de pe patul de spital au îndemnat populația la vaccinare, pentru unii dintre aceștia fiind prea târziu.
Alte situații sunt cele ale unor persoane care nu au avut convingeri puternice, care pot accepta cu ușurință ambele poziții, iar acum din motive care țin de profesie sau de deplasarea în scop turistic în străinătate acceptă vaccinarea. Din păcate, există o categorie de persoane care în ciuda evidențelor prezintă convingeri deosebit de puternice, refuză dialogul pe aceasta temă și nu se vaccinează.”