Doliu imens la nivel mondial după ce unul dintre cei mai celebri chefi din Marea Britanie, s-a stins din viață. Este vorba despre Gurpareet Bains, cel care a creat „cea mai sănătoasă prăjitură din lume și cea mai sănătoasă mâncare din lume” și care a murit la vârsta de 43 de ani.
Apreciat în special și ca nutriționist, Gurpareet Bains, ale cărui rețete sunt folosite de oameni din toată lumea, a încetat din viață în urma unui atac de cord, informează Cityam.
Co-fondatorul fenomenului ”Vedge Snacks” a suferit un atac de cord joia trecută și a fost internat. Deși și-a recăpătat cunoștința la un moment dat, se pare că rinichii săi au cedat. Bains a murit din cauza unor complicații la inimă și rinichi, scrie Cityam.
Gurpareet Bains a intrat în centrul atenției internaționale în 2009, când a creat „cea mai sănătoasă mâncare din lume”, un curry de pui cu afine și Goji Berry Pilau, care conținea antioxidanți echivalând cu 23 de ciorchini de struguri.
”Curry-ul pe care l-am creat este plin de ingrediente benefice pentru sănătate care, dacă sunt consumate în mod regulat, ne pot feri de multe boli”, spunea Bains.
Cum a creat Indian Superfood
Cartea sa cu rețete, Indian Superfood, a fost publicată în iulie 2010 și a fost un bestseller în Marea Britanie. Conceptul său culinar mergea de la ideea că aproape un sfert din alimentele bogate în antioxidanți disponibile pe piață sunt condimente.
Bains a combinat aceste condimente cu legume bogate în nutrienți, fructe, proteine cu conținut scăzut de grăsimi și nuci, cunoscute pe scară largă ca superalimente, pentru a crea Indian Superfood, o colecție cu cele mai antioxidante rețete din lume.
Gurpareet a vrut să creeze și cea mai sănătoasă prăjitură din lume. ”Prăjitura a fost creată pentru a ajuta copiii, adolescenții și adulții, inclusiv pe cei care în mod normal nu preferă fructele și legumele, să obțină „cinci elemente esențiale pe zi” fără să își dea seama”, spunea el.
Deși rețeta sa exactă pentru fursecuri fără gluten a rămas un secret, acestea conțineau un amestec de nuci, condimente, dovlecei, dovleac, morcov, afine și goji. Fiecare fursec conține 12 g de fibre, 12 g de proteine și 280 de calorii.