Doliu în fotbalul din România. A murit emblema „Campioanei unei mari iubiri”

doliu

SURSA FOTO: Dreamstime

Doliu în fotbalul din România. A murit emblema „Campioanei unei mari iubiri”. Victor „Fonfo” Niculescu, fundașul legendar al Universității, a decedat la 75 de ani, lăsând în urmă amintirea primului titlu istoric al echipei.

Victor Niculescu s-a stins din viață la vârsta de 75 de ani

Victor „Fonfo” Niculescu a decedat la vârsta de 75 de ani. Fundașul care a contribuit la câștigarea primului titlu din istoria Universității a fost parte din echipa „Campioanei unei mari iubiri.”

Victor Niculescu, fundașul dreapta care a contribuit la câștigarea primului titlu de campion al Universității Craiova, a decedat. Cunoscut sub numele de „Fonfo”, Niculescu a petrecut șapte ani la echipa „alb-albastră” și a obținut titlul de campion mondial universitar cu România în 1974.

Familia „alb-albaștrilor” este în doliu după trecerea în neființă a lui Victor „Fonfo” Niculescu. Fostul fundaș dreapta al Universității Craiova a fost internat în spital din cauza unui blocaj renal și era menținut în viață doar de aparate. Complicațiile ulterioare au dus la decesul legendei.

Victor Niculescu, originar din Craiova, și-a început cariera în fotbal la Universitatea Craiova, unde a jucat timp de șapte ani.

Fundașul dreapta a fost parte integrantă a echipei simbol a Olteniei, având onoarea de a evolua alături de mari jucători precum Ion Oblemenco și Ilie Balaci.

În perioada în care a fost membru al „Campioanei unei mari iubiri”, Niculescu a acumulat 195 de meciuri și a obținut un titlu de campion în 1974 și o Cupă a României în sezonul 1974-1975.

Victor „Fonfo” Niculescu, legendarul fundaș din Bănie, a relatat în trecut cum echipa sa a primit numele de „Campioana unei mari iubiri”. De asemenea, Niculescu a trăit dezamăgirea pierderii unui titlu cu Dinamo București, care a câștigat campionatul la diferență de goluri.

„În 1973, după ce am pierdut campionatul la golaveraj, eram învăluiți de un val de simpatie enorm. Jucam fotbal, eram adevărați, Dinamo a luat campionatul cu japca. Asta l-a făcut pe regretatul poet Adrian Păunescu să ne alinte, făcându-ne campioni. Dacă nu am fost campioni la fotbal, am fost campioni la capitalul de iubire care ne înconjura atunci”, spunea Victor „Fonfo” Niculescu.

SURSA FOTO: Universitatea Craiova

Fundașul a acumulat 195 de meciuri pentru echipa „alb-albastră”

Victor Niculescu a activat la Universitatea Craiova în perioada 1968-1975, acumulând 195 de meciuri pentru echipa „alb-albastră”. În 1974, „Fonfo” a fost parte a lotului României la Campionatul Mondial Universitar, câștigând titlul mondial alături de „tricolori”.

În 1975, Victor Niculescu a părăsit Universitatea Craiova și s-a alăturat echipei Jiul Petroșani, unde a adunat 29 de meciuri și a marcat un gol. După aceea, s-a transferat la Corvinul Hunedoara, unde și-a încheiat cariera în 1978.

Într-un interviu pentru Oltenia TV, fostul fundaș dreapta a dezvăluit că, în perioada în care juca pentru Universitatea Craiova, a ratat o ofertă din străinătate de la Fiorentina, care s-a arătat interesată după un meci disputat de echipa sa.

„După meciul cu Fiorentina, aceștia s-au interesat de mine. Radice m-a scos în evidență într-un interviu, însă a menționat faptul că exagerez prin centrări și nu mă duc să șutez, dar el nu știa că nu aveai cum să dai la poartă în fața lui Ion Oblemenco”, spunea Victor Niculescu.

Victor Niculescu și-a exprimat regretul că nu a obținut mai multe titluri cu Universitatea Craiova

Legendarul jucător crede că echipa sa, care a avut în componență jucători de talia lui Ion Oblemenco, merita să câștige cu mult mai multe campionate în perioada în care dominau fotbalul românesc.

Victor Niculescu a povestit că cele mai mari dificultăți le-a întâmpinat în confruntările cu Dinamo, menționând că Steaua avea o abordare diferită. De asemenea, a adăugat că relațiile cu Rapid nu erau la fel de tensionate, dar nici nu aveau același tupeu ca echipa din Ștefan Cel Mare.

„Cele mai mari probleme le-am avut cu Dinamo, Steaua avea o altă concepție. Nici cu Rapid nu ne-am înțeles, dar nu aveau tupeul celor de la Dinamo. Parcă noi eram tauri și ei erau toreadori, începeam scandalul de la vestiar.

Din toată echipa lui Dinamo, l-am apreciat pe Cornel Dinu, care era un jucător profesionis și un băiat inteligent. Cu aceeași echipă puteam să mai luam încă de două ori campionatul, toți eram tineri și aveam valoare. După părerea mea trebuia să avem 10 campionate”, spunea Victor Niculescu.