Învățământul românesc este în doliu după ce un cadru didactic apreciat s-a stins din viață. Este vorba despre profesoara Cornelia Lazăr, fost cadru didactic al Colegiului Tehnic „Gheorghe Balș”, care a murit în cursul zilei de miercuri, 21 aprilie, chiar în Săptămâna Patimilor și cu doar câteva zile înainte de Paște.
Tragicul anunț a fost făcut chiar de către instituția de învățământ unde aceasta a profesat. Cadrul didactic a fost unul dintre cei mai apreciați din orașul Adjud, iar trecerea ei în neființă a generat un val de reacții.
Prietenii, foștii colegi de catedră, dar și elevii și membrii familiei sale se confruntă cu o durere fără precedent. Instituția unde profesoara și-a exercitat activitatea ani de zile a transmis condoleanțe familiei și speră ca aceasta să își găsească acum liniștea, în ceruri.
Mesajul Colectivul Colegiului Tehnic „Gheorghe Balș”
„Colectivul Colegiului Tehnic „Gheorghe Balș” – Adjud anunță trecerea în neființă a doamnei profesor Cornelia Lazăr, fost cadru didactic al școlii noastre.
Cu mare durere în suflet, întregul colectiv îi transmite condoleanțe domnului profesor Dumitru Lazăr și întregii familii. Doamna Cornelia Lazăr a fost un cadru didactic de mare valoare, apreciat de colegi și de elevi deopotrivă.
Dumnezeu să-i așeze sufletul în ceata îngerilor din Împărăția Cerului! Drum lin în lumină, dragei noastre colege!”, este mesajul cadrelor didactice de la liceul adjudean.
Menționăm faptul că aceasta este a doua pierdere majoră pentru România în Săptămâna Patimilor. În urmă cu doar o zi, renumitul neurochirurg Vlad Ciurea a anunțat trecerea în neființă a academicianului profesor doctor Adrian Restian, președinte al Societății Academice de Medicină a Familiei.
Un alt nume apreciat s-a stins din viață
„Sunt profund îndurerat de o veste pe care am primit-o astăzi: bunul meu prieten, academicianul profesor doctor Adrian Restian, ne-a părăsit…
Este o pierdere pe care, personal, o consider ireparabilă pentru medicina românească! Adrian era un geniu al genelor. Era fascinat de genetică, de „povestea noastră umană” care începe cu informațiile genetice primite de la părinți…
A fost un suflet nobil, un om modest, despre care prea puțini știu că a contribuit major la dezvoltarea medicinei generale și de familie în România. Era, de altfel, președinte al Societății Academice de Medicină a Familiei”, a anunțat profesorul Vlad Ciurea.