Este doliu în lumea politică din România. Un cunoscut deputat PNȚCD, Răsvan Dobrescu, care a inițiat legea restituirii proprietăților, a murit. Acesta ar fi împlinit în noiembrie vârsta de 90 de ani.
Este doliu în lumea politică din România. Un cunoscut deputat PNȚCD, care a inițiat legea restituirii proprietăților, a murit. Autorul legii de restituire a proprietăților, Răsvan Dobrescu, a decedat, lăsând în urma sa pe unii români mai bogați decât înainte de revoluție.
“Alt senior al avocaturii românești a plecat la Cer: Maestrul Răsvan Dobrescu”, anunță avocatul Antonie Popescu.
Răsvan Dobrescu a fost avocat în Baroul București.
Răsvan Dobrescu a fost deputat în legislature 1992-1996 și senator în perioada 1996-2000 din partea Convenției Democrate din România, membru al conducerii Partidului Național Țărănesc-Creștin Democrat, vicepreședinte al Comisiei Juridice, inițiator și promotor al legilor cu caracter restitutiv reparator, inclusiv al Legii 10/2001, alături de regretatul Emil Popescu; membru al Fundației „Corneliu Coposu”, potrivit România Liberă.
Fiica sa i-a urmat cariera
Fiica sa, Mihaela Dobrescu, i-a urmat cariera. A fost cea care a încercat să salveze clădirea de le Clemanceau, niciodată naționalizată de regimul comunist.
Restituirea proprietăților confiscate de regimul comunist s-a putut face doar datorită luptei sale temeinice pentru restitutio in integrum.
A publicat o carte în trei volume: “Nu te prinde lor tovarăș!” cu o bandă pe care scrie “un civil în haină militară,” apărută la Editura Scrisul românesc.
Răsvan Dobrescu s-a născut pe 7 noiembrie 1932. Anul acesta ar fi împlinit vârsta de 90 de ani. Acesta a fost deputat în legislatura 1992-1996 și senator român în legislatura 1996-2000 ales în județul Olt pe listele partidului PNȚCD.
În cadrul activității sale parlamentare în legislatura 1996-2000, Răsvan Dobrescu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Franceză-Senat, Republica Austria, Republica Cipru și Republica Slovacă. Răsvan Dobrescu a fost membru în comisia juridică de numiri, disciplină, imunități și validări în decursul ambelor legislaturi în care a fost ales.
Sursa foto: Dreamstime