Durere enormă în lumea artistică din România! Ne-a părăsit încă o legendă a muzicii populare şi de petrecere din ţara noastră.
România întreagă plânge! Tita Bărbulescu a plecat şi ea la cele veşnice
Este vorba despre Tita Bărbulescu, care s-a stins din viaţă, sâmbăta aceasta, la vârsta de 85 de ani.
Solista se afla la un azil de bătrâni, unde fusese internată de fostul ei soț, potrivit click.ro.
Cu o carieră de mai bine de 40 de ani în spate, Tita Bărbulescu a participat la peste 500 de spectacole, recitaluri și festivaluri. Românii s-au putut bucura de un vast repertoriu al celebrei cântăreţe, ea înregistrând peste 300 de cântece la Radio și Electrecord.
Melodii culese din folclor, de la vechii lăutari argeșeni
Tita Bărbulescu s-a născut pe 15 februarie 1936, la Topoloveni, şi a învățat să cânte de la tatăl său, Nicolae Bărbulescu, un vestit lăutar din Argeș.
Melodiile sale au fost culese din folclor, de la vechii lăutari argeșeni.
De-a lungul carierei sale impresionante, Tita Bărbulescu a colaborat cu mari cântăreţi şi dirijori ai timpului, în turnee de succes din România, dar şi din străinătate, scrie şi dcnews.ro.
Tita Bărbulescu şi-a încântat fanii pe scenă alături de nume mari precum Maria Tănase, Maria Lătărețu, Ion Luican, Emil Gavriș, Ioana Radu, Mia Braia, Ion Dolănescu, Maria Ciobanu și mulți, mulţi alții.
Se spune că era una dintre solistele preferate de muzică populară şi ale fostului dictator Nicolae Ceauşescu, care i-ar fi cunoscut pe de rost versurile multor melodii pe care le cânta.
După primul succes notabil, Tita Bărbulescu a fost propusă pentru Școala Populară de Artă din București, unde a studiat canto. A revenit apoi în Argeș și s-a angajat la orchestra populară „Doina Argeșului” din Pitești.
Primele imprimări la radio le-a făcut împreună cu orchestra „Doina Argeșului”, melodii ce rămân în Fonoteca de Aur a Radioului. Între anii 1960 şi 1962 s-a stabilit în București fiind angajata Teatrului „Ion Vasilescu”. Urmează apoi la „Doina Olteniei” din Craiova și „Flacăra Prahovei” din Ploiești.