Doliu în PNL. Lumea politică s-a unit în rugăciune: „Dumnezeu să-l aibă în paza sa!”

lumanari, deces, doliu

SURSA FOTO: Dreamstime

Un membru marcant al PNL Cluj a încetat din viață. Este vorba despre Călin Felezeu, distins profesor universitar și om foarte cunoscut în urbea transilvană.

Doliu în Partidul Naţional Liberal! A murit Călin Felezeu

Călin Felezeu a încetat din viață la vârsta de 63 de ani. Nu numai că a fost un distins profesor universitar, ci și membru marcant al Partidului Național Liberal (PNL) din Cluj.

Călin Felezeu s-a bucurat de un profund respect în comunitatea clujeană, contribuind semnificativ în calitate de consilier județean al PNL și specialist de prestigiu în istoria otomană. A ocupat și funcția de decan al Facultății de Psihologie în cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB), conform informațiilor furnizate de Apuseni.info.

Trecerea sa prematură reprezintă o pierdere marcantă pentru mediul academic și comunitatea locală, iar contribuțiile sale valoroase vor fi profund regretate.

„Consiliul Județean Cluj își exprimă profundul regret prilejuit de trecerea la cele veșnice a consilierului județean profesor universitar doctor Călin Felezeu, fost decan al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Babes-Bolyai. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndurerate!”, a transmis Consiliul Județean Cluj.

„Când o frunză cade din copac întreaga pădure e tristă! Dumnezeu să-l aibă în paza sa! Să-i fie țărâna ușoară, colegului nostru, profesor și consilier județean Călin Valentin Felezeu!”, a spus, la rândul său, președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Călin Felezeu a fost un om extraordinar, iar toți cei care îl cunosc sunt devastați de vestea trecerii sale în lumea de dincolo.

„Astăzi, a plecat spre cerurile mai bune, pentru a istorisi, ca nimeni altul, despre timpurile trecute și prezente, profesorul universitar Călin Felezeu.

O enciclopedie istorică, un pedagog excepțional, un om al cărții, un povestitor ca în „1001 de nopți”, o generozitate greu de aflat, un suflet mare, cât toată inima lui care a spus stop astăzi, un prieten cu eleganța parfumului lumilor apuse, când domnii erau domni, iar cuvântul era cuvânt…

Cred că toți aveți sau ați avut un unchi bonom, empatic, optimist, volubil, generos, cald, șugubăț, uneori, dar cu eleganță, erudit și adaptabil, care este sau era o bucurie a întâlnirii pentru voi. Așa era Călin…

Dumnezeu să te odihnească, Efendi, așa cum îi plăcea să fie alintat de prieteni și amici!” a transmis un alt mare profesor turdean, Ciprian Rigman, potrivit refleqtmedia.ro.

A murit și maica Pavelida de la Mănăstirea Prislop

Este doliu și în Biserica Ortodoxă în urma dispariției maicii Pavelida. Aceasta a fost unul dintre apropiații lui Arsenie Boca și era considerată un discipol al părintelui.

Se pare că numeroși credincioși vizitau Mănăstirea Prislop doar pentru a-i cere sfatul.

Biserica Ortodoxă Română i-a recunoscut meritele. În luna septembrie 2023, Maica Pavelida a fost onorată cu Ordinul „Maica Domnului Rugătoarea”, o distincție acordată chiar de Patriarhul Daniel.

Maica Pavelida a vorbit cu mult har despre Arsenie Boca, despre care se crede că este cel mai mare duhovnic român al secolului al XX-lea.

În perioada comunistă, lui Arsenie Boca i-a fost interzis de către Securitate să mai desfășoare slujbe în vreo biserică. El a fost arestat și supus torturilor de către fosta Securitate în anii 1948 și 1951. Mai mult, părintele a fost acuzat de presupuse legături cu legionarii, acuzații pe care le-a respins vehement.