A murit Gheorghe Tinca

Lumea politică din România deplânge pierderea unui fost important ministru social-democrat. Politicianul Gheorghe Tinca, primul ministru civil al Apărării după 1989, a decedat la 82 de ani.

Vestea tristă a fost dată de Radu Tudor, într-o postare pe Facebook.

În mandatul acestuia au fost stabilite primele contacte oficiale dintre țara noastră și Alianța Atlanticului de Nord (NATO).

Radu Tudor a mai spus pe rețelele de socializare că acesta a avut o carieră de profesionist în Ministerul Afacerilor Externe. De asemenea, deținea gradul diplomatic de ambasador.

”O veste tristă: a murit diplomatul de carieră Gheorghe Tinca, primul Ministru al Apărării civil după decembrie 1989. În mandatul său s-au stabilit primele contacte oficiale între România și NATO.

Avea 82 de ani și o carieră de profesionist în Ministerul Afacerilor Externe, cu gradul diplomatic de ambasador, ocupând funcții de director, director general și secretar de stat.

Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris Radu Tudor, într-o postare pe Facebook.

Gheorghe Tinca
Gheorghe Tinca/SURSA FOTO: realitatea.net

Doliu și în lumea sportului

Comunitatea hocheiului pe gheață este profund îndurerată de dispariția unui ilustru fost jucător. Este vorba despre Marian Costea, un  sportiv remarcabil care a reprezentat de două ori România la Jocurile Olimpice de iarnă.

Tragicul anunț făcut de CS Dinamo pe platformele de socializare dezvăluie că fostul sportiv s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani.

CS Dinamo a comunicat că fostul sportiv a suferit un accident vascular cerebral acum 70 de zile. Îndrăgitul atlet a fost internat în secția de terapie intensivă timp de toată această perioadă. Din nefericire, lupta sa pentru viață s-a încheiat.

De asemenea, CS Dinamo a subliniat că Marian Costea a fost un sportiv cu o personalitate remarcabilă.

Născut pe 13 iunie 1952, Marian Costea s-a remarcat ca unul dintre cei mai talentați jucători de hochei din istoria României.

Împreună cu Tureanu și Axinte, Marian Costea a fost parte dintr-una dintre celebrele linii de atac.

El a fost un pilon al echipei naționale a României la:

  • Jocurile Olimpice de la Innsbruck (Austria) din 1976
  • Jocurile Olimpice de la Lake Placid (SUA) din 1980
  • și la Campionatul Mondial din 1977 (Divizia A)

La Campionatul Mondial din 1977, România a înregistrat o victorie semnificativă împotriva Statelor Unite ale Americii. Scorul a fost de 5-4 pentru România.