Este doliu în lumea radio după ce fostul director al Radio Cluj, Florin Zaharescu s-a stins din viață. Potrivit anunțului făcut de Radio Cluj, acesta a murit în cursul zilei de luni, 15 noiembrie, la vârsta de 69 de ani.

Florin Zaharescu s-a născut la 22 martie 1952, în localitatea Câmpina și a condus Radio Cluj în perioada 1995 și 2013. Totodată, potrivit sursei citate, fostul director al Radio Cluj a fost absolvent al Facultății de Litere și și-a început cariera în domeniu după ce a fost remarcat de Dumitru Vârtic.

În primă fază, Zaharescu a fost crainic, apoi a urmat toate treptele profesionale, spune sursa citată. A ajuns să aibă emisiuni de actualități și totodată, a devenit realizator de programe complexe.

Cea mai mare iubire a sa au fost emisiunile de dimineață, în contextul în care Florin Zaharescu avea o pasiune pentru trezitul de dimineață și pentru pregătirea emisiunii din acea zi.

„Absolvent al Facultății de Litere, Florin Zaharescu și-a început colaborarea cu radioul, remarcat fiind de Dumitru Vârtic. Ajuns la Radio, Florin Zaharescu a început prin a fi crainic. A urmat apoi toate treptele profesionale, de la corespondent județean al postului central și redactor emisiuni de tineret până la redactor de rubrică – emisiuni de actualități și realizator de programe complexe.

Doliu în lumea radio. A murit Florin Zaharescu

Iubea nespus emisiunile Bună Dimineața și adora să se trezeasca la ora 5 să-și pregăteasca emisiunea, parcă-l auzim si azi “Bună dimineața Cluj, Bună dimineața Transilvania, dragi ascultători….”, informează Radio Cluj.

Sursa citată mai precizază că în anul 1995, la vârsta de 43 de ani, Zaharescu a ocupat prin concurs funcția de director / redactor șef al Studioului Radio Cluj pe care l-a condus cu devotament și profesionalism aproape 20 de ani.

Din păcate, în anul 2013, la vârsta de 61 de ani, fostul directorul a fost diagnosticat cu Alzheimer, moment în care și-a înaintat demisia, iar în locul său a rămas director Bogdan Roşca.

Radio Cluj mai precizează că întreg talentul său l-a ajutat să devină ”un artist al microfonului” și totodată ”un admirabil partener de dialog”.

„Talentul său actoricesc, deși nu l-a condus pe marile scene de teatru, l-a ajutat să devină un artist al microfonului, un admirabil partener de dialog care a știut să respecte libertatea opiniilor interlocutorilor”, mai transmit reprezentanții instituției.