Doliu în PSD! Vlad Marcoci s-a stins din viață

Doliu în PSD! Vlad Marcoci, fost deputat social-democrat și fost prefect al județului Neamț, s-a stins din viață joi, 10 august 2023, după ce a făcut stop cardio-respirator. Acesta a decedat la doar 55 de ani, la ora 15:00, în timp ce tăia lemne la Pensiunea Panaghia, de pe malul lacului de acumulare Izvorul Muntelui, situată la câteva sute de metri de barajului de la Bicaz, pe partea stângă a DN15.

„A fost găsit în stop cardio-respirator. Au fost aplicate manevre de resuscitare care, din păcate, nu au dat rezultat”, a declarat, joi după-amiază, managerul Ambulanţei Neamţ.

Vlad Marcoci era de profesie inginer, absolvent al Facultății de Construcţi Bucureşti, Utilaje Tehnologice. A fost prefect de Neamţ între anii 2000 şi 2001, după care a condus, în perioada 2006-2008, Consiliul Judeţean Neamţ. Apoi, între anii 2012 și 2016, a fost deputat în Parlamentul României, candidând din partea Partidului Social Democrat (PSD). A fost și preşedinte al Administraţiei Fondului pentru Mediu, implicându-se în finanţarea şi implementarea unor proiecte de conservare şi protecţie a multor areale unice în România.

SURSA FOTO: Facebook, Roxana Grozavu

Doliu în PSD! Adrian Sanda s-a stins din viață

Vă amintim că, luna trecută, s-a aflat că Adrian Sanda, fost secretar de stat din partea Partidului Social Democrat (PSD), s-a stins din viață. Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 a făcut nefericitul anunț.

Adrian Sanda a fost luptător cu Rol Determinant al Revoluției Române din Timișoara, fost secretar de stat al Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România între anii 1945-1989 și membru al Colegiului Național al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.

„Cu inimile încărcate de compasiune şi adâncă tristeţe, ne luăm rămas bun de la Adrian SANDA (…) Adrian SANDA a fost membru marcant al Revoluției Române din Timișoara. În după- amiaza zilei de 17 decembrie 1989 a participat la demonstraţia de stradă din faţa cinematografului Capitol, demonstraţie înăbuşită în sânge de forţele armate, care, în jurul orelor 17.00, au deschis focul asupra manifestanţilor aflați în Piaţa Libertăţii şi în dreptul Catedralei.

A reuşit să scape, fugind prin parcul din spatele Catedralei. În dimineaţa zilei de 20 decembrie 1989, în jurul orelor 11.00, s-a alăturat grupului de manifestanţi, parcurgând traseul până în Piaţa Victoriei. Acolo i-a urmat în Balcon pe Lorin Fortuna, Claudiu Iordache şi mulţi alţii. A fost membru fondator al Frontului Democratic Român.

În jurul orelor 16.00, s-a deplasat, împreună cu alţi revoluţionari, la Judeţeana de Partid, unde s-a alăturat grupului format din Petre Boroşoiu, Petre Petrişor, Ioan Savu, Ioan Marcu. Au avut discuţii dure şi tensionate cu Cornel Pacoste. În jurul orelor 22.00, împreună cu grupul din Judeţeană, s-a întors în Balconul Operei, unde a rămas peste noapte.

A doua zi, dimineaţa, a copiat în Politehnică mai multe exemplare din Proclamaţia Frontului Democratic Român şi le-a dus, împreună cu o delegaţie de revoluţionari, la Arad, în faţa actualei Primării, unde lumea era adunată. Le-a vorbit despre ceea ce se întâmpla la Timişoara, despre constituirea FDR. Seara, târziu, pe drumuri lăturalnice – oraşul era practic blocat – a ajuns înapoi, în Timişoara, în Balcon.

Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate”, este mesajul postat, vineri, pe pagina oficială de Facebook „Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989”.