Lumea medicală din România este în doliu! Vineri, pe data de 15 martie, s-a stins din viață unul dintre cei mai iubiți medici de la noi din țară. Era specialist în ortopedie-traumatologie.
A murit medicul ortoped Lucian Nadiu
Lumea medicală din România este în doliu! Dr. Lucian Nadiu, medic specialist în ortopedie-traumatologie, cu titlul de doctor în științe medicale, din Sibiu, a murit vineri, pe 15 martie 2024.
Vestea tristă a trecerii în neființă a fost adusă la cunoștință de prietenii apropiați ai medicului. Este o pierdere profund resimțită de toți cei care l-au avut în viața lor. Lucian Nadiu era cunoscut și apreciat de colegii săi, dar și de pacienți. Acesta era recunoscut drept unul dintre cei mai talentați medici ortopezi-traumatologi din Sibiu.
„S-a stins din viata dr. NADIU LUCIAN, doctor în științe medicale, ortoped-traumatolog. Lucian a pășit în viața de dincolo fiind unul dintre cei mai erudiți oameni pe care i-am cunoscut eu.
O viață întreagă dedicată lecturii și medicinei. Un profesionist desăvârșit! Trupul neînsuflețit va fi depus astăzi (n.r. vineri) la capela cu hramul Nașterea Domnului din strada Constituției nr.26 Sibiu”, a transmis un apropiat al medicului pentru Mesagerul de Sibiu.
Timp de peste două decenii, Lucian Nadiu a ocupat funcția de conducere la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu. În această perioadă îndelungată, a oferit îngrijire și tratament pentru sute de pacienți, care i-au rămas recunoscători pentru atenția și competența de care au beneficiat.
Medicul a fost implicat și într-un proiect umanitar
Pe lângă contribuția remarcabilă în domeniul medical, Lucian Nadiu a fost implicat și într-un proiect umanitar deosebit: construirea unei biserici în curtea spitalului. Această inițiativă a fost demarată și susținută de medic în timpul mandatului său de conducere.
În 1999, s-a obținut aprobarea pentru construcția bisericii. Iar medicul Nadiu a avut o contribuție semnificativă în acest demers. Construcția lăcașului de cult a avut loc în intervalul 2000-2002, fiind sfințit sub hramul „Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Luca al Crimeii”.
„Primul lăcaş de închinare, în cadrul Spitalului Judeţean Sibiu, a fost o capelă amenajată într-o mică încăpere, aflată la parterul instituţiei medicale. Aceasta a fost amenajă de preotul Marius Mezinca, primul preot al capelei.
Paralel cu existenţa capelei, noul preot Ioan Drăgoi a început demersurile necesare pe lângă conducerea spitalului pentru a obţine atât un spaţiu pentru ridicarea unei biserici, cât şi acordul pentru construirea ei. Această încercare a fost încununată cu succes în iunie 1999, un aport avându-l în această direcţie Dr. Lucian Nadiu, directorul Spitalului la vremea respectivă”, se arată pe protopopiatulortodoxsibiu.ro.
S-a stins jurnalistul Val Andreescu
Și presa din România a suferit recent o pierdere uriașă. Val Andreescu, un renumit jurnalist, poet și prozator, s-a stins din viață la vârsta de 75 de ani. Este recunoscut drept unul dintre cei mai valoroși jurnaliști din județul Vaslui.
Vestea tragică a decesului său a fost transmisă de către familia sa prin intermediul rețelelor de socializare. Val Andreescu a pierdut lupta cu o boală cumplită, după o lungă perioadă de suferință. Înainte de a-și închide ochii pentru totdeauna, scriitorul și-a lăsat un mesaj pentru cei apropiați.
El și-a exprimat dorința ca ultima sa scriere să fie publicată după trecerea sa în neființă, considerând că este o modalitate de a-și lua rămas bun de la cei care l-au cunoscut. A făcut un apel la rugăciune pentru însoțirea sa în călătoria sa finală, conform informațiilor oferite de Vremea Nouă.
Mai multe puteți citi aici.