Doliu pe scena politică. Fostul secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Adrian Rădulescu, s-a stins din viață la vârsta de 66 de ani. Acesta a fost internat chiar astăzi în spital, dar organismul său nu a mai rezistat.
Doliu în România. Adrian Rădulescu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii s-a stins din viață la 66 de ani. Potrivit ultimelor informații, acesta s-a prezentat în cursul zilei de miercuri la spital și a fost internat de urgență, însă organismul său a cedat.
Agrointel.ro îl descrie ca fiind un bun fermier, dar și un excelent ambasador. El a fost unul dintre cei mai îndrăgiți agricultori din România, dar și președinte al Asociației Fermierilor din România.
Totodată, acesta a fost și moderator al emisiunii ”Viața Satului” și și-a continuat întreaga activitate, fiind cât mai aproape de presă.
„Adrian Rădulescu a fost nu doar fermier, dar și un lider, o voce a agriculturii. Fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii și fost consilier prezidențial, Rădulescu a intrat în lumea agricolă ca moderator, între 2001 și 2007, al emisiunii ”Viața Satului”. Și-a continuat drumul în agricultură și a rămas și aproape de presă, fiind o prezență mereu obiectivă în mass-media, ca invitat în emisiuni în care mereu prezenta realitatea din sectorul agricol și problemele cu care se confruntă fermierii”, scrie agrointel.ro.
Cine a fost Adrian Rădulescu
De menționat este faptul că, pe lângă cariera sa legată de domeniul agriculturii, Adrian Rădulescu fost unul dintre membrii activi ai PMP. A avut mai multe afaceri și a fost membru al FSN în 1990.
În anul 2007, Rădulescu a devenit director de cabinet al lui Dacian Cioloș în Guvernul Călin Popescu Tăriceanu. Totodată, între 2001 și 2007 a fost și moderator al emisiunii Viața Satului la TVR 1.
Fostul secretar de stat în Ministerul Agriculturii a fost și unul din primii arendași cu acte în regulă de după Revoluție, pornind de la 150 de ha lucrate, ca în perioada de glorie să ajungă la 7.000 de hectare.
El deţinea patru ferme de porci moderne, inaugurate în 2011-2013, dintre care 3 au capacitatea de 2.000 capete și una de 5.000 de capete. În fiecare dintre cele trei ferme mai mici a investit 1,2 milioane euro, iar în cea mare în jur de 2 milioane de euro.
În același timp, acesta mai avea și propriul în Valea Dragului, Giurgiu, în care a investit în jur de 1 milion de euro.