Constantin Gheorghe, unul din foștii consilieri ai președintelui Ion Iliescu, s-a stins din viață joi, pe data de 5 ianuarie.
„Un iubitor de frumos, un iubitor de viață…”
Cel care a dat vestea a fost politicianul Șerban Nicolae. Acesta a postat pe rețelele de socializare prin care își exprimă regretul față de trecerea în neființă a fostului său coleg.
„CONSTANTIN GHEORGHE. Incredibil! Aflu acum despre trecerea la cele veșnice a fostului meu coleg, Constantin Gheorghe. Încă nu-mi vine să cred… Între 2001 și 2004 am fost amândoi consilieri de stat la Administrația Prezidențială. O minte complexă ce producea, spectaculos și eficient, idei, observații discursuri, analize, evaluări și soluții. Un iubitor de frumos, un iubitor de viață… Să te odihnească Dumnezeu, prietene”, a scris el pe pagina sa de Facebook.
Fiul lui Șerban Nicolae, Cătălin a transmis, la rândul său, un mesaj despre decesul tatălui său.
„Constantin, tatăl meu, s-a stins din viață în ziua de azi, 5 ianuarie. Sunt sigur ca v-a fost recunoscător pentru atenția acordată, pentru conversațiile avute. Mâine, 6 ianuarie, va fi depus la capela cimitirului Adormirea Maicii Domnului, Șoseaua Giulesti nr 236 – 238. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 7 ianuarie. (aceasta va fi ultima postare de pe acest cont, făcută de mine, Cătălin, fiul lui, de la calculatorul găsit pornit)”, a scris acesta.
„Nu consider că Iliescu este patriot”
Dacă este să ne aducem aminte despre perioada în care Ion Iliescu a fost președintele României, istoricul, jurnalistul și scriitorul Toma Roman Jr. a oferit câteva detalii interesante în cadrul podcastului „Evenimentul Istoric” de pe canalul de Youtube EVZ Play.
„Nu consider că Iliescu este patriot, el nu ar fi trebuit să fie președinte deloc, ar fi trebuit să fie un prim secretar de tranziție al partidului, poate și președinte al RSR și să facă tranziția în democrația reală. În toate țările blocului estic au fost la șefia partidului niște oameni care au asigurat această tranziție, niște comuniști cu față umană. Ion Iliescu a rămas primul secretar al PCR din decembrie 1989 până în 1996, asta a fost o perioadă de stagnare îngrozitoare pentru România.
În toate țările din blocul estic, cu excepția Albaniei, începuse privatizări, deschideri către economii de piață, o deschidere către statele democratice ale Europei, iar în timp ce aceste țări galopau spre Europa, noi în 1991 semnam un tratat de alianță și asistență mutuală cu Uniunea Sovietică care era în agonie. Iliescu nu și-a dat bine seama că a murit Uniunea Sovietică nici după moartea oficială a acesteia. Și de asta România a rămas suspendată între două lumi”, a declarat el.