Ministerul Culturii a transmis, miercuri, un mesaj la moartea lui Vladimir Găitan, în care subliniază că acesta a fost un actor „valoros şi inconfundabil”.
„O veste tristă. A murit, la vârsta de 73 de ani, Vladimir Găitan, un actor valoros şi inconfundabil, al cărui stil de joc sobru, de un desăvârşit bun-gust, l-a impus de la început în conştiinţa iubitorilor de teatru şi film”, se arată mesajul postat pe site-ul ministerului.
Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Vladimir Găitan va fi depus joi, începând cu ora 13,00, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, a anunţat Gloria Găitan într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Teatrului de Comedie.
Înmormântarea va avea loc sâmbătă la Cimitirul Bellu
Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, de la ora 12,00, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, iar înmormântarea va fi tot sâmbătă, la ora 14,00, pe Aleea Artiştilor de la Cimitirul Bellu.
„Tata s-a stins din viaţă acasă, alături de familie, aşa cum a fost şi ultima sa dorinţă. Mulţumim celor ce ne sunt şi ne-au fost alături cu gânduri bune şi avem rugămintea să înţelegeţi durerea adâncă ce ne copleşeşte în aceste clipe. Le suntem extrem de recunoscători medicilor, asistenţilor şi farmaciştilor care l-au îngrijit şi au fost alături în cele mai grele clipe”, a scris fiica actorului în mesaj.
Ea i-a rugat pe toţi cei care doresc să îşi ia un ultim adio de la Vladimir Găitan „să dea dovadă de înţelegere, discreţie şi să respecte măsurile ce se impun în contextul actual”.
Actorul Vladimir Găitan a murit, marţi, la vârsta de 73 de ani.
Acesta s-a născut la 2 februarie 1947, la Suceava. A absolvit în 1970 Institutul de artă Teatrală şi Cinematografică, secţia Actorie, clasa prof. George Carabin şi Elena Negreanu, potrivit site-ului Teatrului de Comedie.
A debutat pe scena Teatrului de Comedie, unde a realizat roluri memorabile în piese ca ”Mutter Courage” de Bertholt Brecht (1972), ”Trei surori” de A.P. Cehov (1975), ”12 oameni furioşi” de Reginald Rose (1977), ”Cinema” de Jean Anouilh (1979), ”Pierrot” de Moliere (1980), ”Turnul de fildeş” de Viktor Rozov (1981).