Doliu în România! A murit unul dintre cei mai norocoși români din județul Iași
Doliu în județul Iași! Mihai Cazacu s-a stins din viață. În 2008, a nimerit cele șase numere norocoase la Loto 6/49, devenind milionar în euro.
În acel an, a câștigat 3,8 milioane de euro. Mihai Cazacu a decedat la Constanța în urma unui stop cardiac, relatează Ziarul de Iași.
Mihai Cazacu, o viață plină de suișuri și coborâșuri
Din 2008, ar fi avut parte de mai multe necazuri. A pierdut o mare parte din bani din cauza unor investiţii neinspirate. La un moment dat, ar fi fost bătut din cauza unor presupuse datorii.
În plus, a fost cercetat pentru evaziune fiscală şi conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. În martie 2014, a fost prins conducând un Audi Q7 în stare de ebrietate. A refuzat să i se recolteze probe biologice şi a sărit la bătaie cu polițiștii.
De altfel, în ianuarie 2010, a fost condamnat pentru ultraj contra bunelor moravuri, după ce s-a bătut cu câțiva membrii ai clanului de interlopi din Iași – Gangal.
Pe data de 9 ianuarie 2010, Constantin Gangal l-a sunat personal pe Mihai Cazacu pentru a-i cere cu împrumut o maşină de lux. Cei doi, împreună cu alte două persoane, s-au întâlnit în Târgu Frumos, unde au consumat băuturi alcoolice până la miezul nopţii. Ulterior, într-un alt local, au început să se certe.
„După schimbul de replici, învinuiţii s-au ridicat de la masă, s-au îmbrâncit şi lovit reciproc cu pumnii, cu piese de veselă şi mobilier. Clienţii din bar au fugit, iar barmanii s-au ascuns după bar”, au spus atunci procurorii, potrivit sursei citate anterior.
La finalul săptămânii trecute, Mihai Cazacu a fost săltat de jandarmi şi dus la audieri, unde a aflat că este cercetat într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Mihai Cazacu, alături de fratele său, Petrică, plus Dumitru Codre, a fost reţinut de procurori pentru 24 de ore.
Cei trei au fost prezentaţi şi la Tribunalul Iaşi cu propunere de arestare preventivă, judecătorii stabilind să fie cercetaţi sub control judiciar.
Potrivit sursei citate anterior, ancheta este foarte complexă, vizate fiind şi alte persoane de etnie romă care au fost de acord să intre în reţeaua de evaziune fiscală.
„În perioada 2010-2013, membrii grupării ar fi acţionat pe raza mai multor judeţe din ţară pe linia evaziunii fiscale şi spălării banilor.
Din cercetări a rezultat că societăţile comerciale implicate ar fi acţionat pe trei paliere infracţionale şi ar fi creat pe fiecare palier circuite fictive de facturi fiscale, care aveau ca obiect prestări de servicii în domeniul construcţiilor şi reabilitării de drumuri judeţene, naţionale şi autostrăzi“, susţin anchetatorii.