România e în doliu. A fost înmormântată tânăra de 17 ani prinsă sub ruinele internatului din Odorheiu Secuiesc
Doliu în România. Emoții copleșitoare la ceremonia funerară a tinerei de 17 ani, surprinsă sub dărâmăturile internatului din Odorheiu Secuiesc. Sute de persoane au luat parte la înmormântarea adolescentei, aducându-i un ultim omagiu.
Fata a părăsit această lume după trei săptămâni de comă profundă. O chema Orsolya Barabás. În Albești, Mureș, comunitatea întreagă a fost solidară cu suferința familiei.
Colegii de școală, prietenii, membrii familiei și vecinii au însoțit-o în ultima sa călătorie pe adolescenta de 17 ani. Înmormântarea fetei a avut loc în cimitirul Unitarian din orașul natal, Albești.
„E foarte tragic, mai ales tinerețea. E de nespus. Asta e. Era foarte frumoasă, sportivă, era plină cu viață. (…)
E durerea așa de mare încât nu ai cuvinte. E imens de greu. Dumnezeu să o odihnească și să aibă zbor lin spre ceruri.
Am crezut că există o minune. A fost un înger de om. Mare păcat”, declarat o rudă a tinerei pentru Pro TV.
Tânăra este a doua victimă a tragicului accident de la Odorheiu Secuiesc
Tânăra în vârstă de 17 ani reprezintă a doua victimă care și-a încheiat viața în mod tragic, în urma prăbușirii parțiale a clădirii internatului Liceului Teoretic Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc.
David, în vârstă de 18 ani, a pierit pe loc în acea nefericită zi de 18 decembrie. În plus, alte două eleve au suferit răni minore.
„Am avut speranță, dar viața are regulile ei. E o tragedie”, a mai adăugat ruda.
În privința anchetei, patronul companiei de construcții a fost supus controlului judiciar.
În același timp, deținătorul clădirii, Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia, a solicitat o autorizație nouă pentru lucrările de consolidare a internatului.
Începute la 3 ianuarie, se estimează că aceste lucrări vor fi finalizate până în vara acestui an.
Conform raportului emis de Inspectoratul de Stat în Construcții, s-a constatat că șanțul adânc săpat în imediata apropiere a clădirii nu era inclus în autorizația de construire.
Printre factorii considerați ca posibile cauze ale prăbușirii se numără săpăturile mecanizate efectuate cu utilaje grele, starea precară a fundației vechi de un secol a internatului.
Totodată, și presiunea exercitată asupra muncitorilor, care ar fi fost presați să încheie lucrările într-un interval de doar șase ore.