Doliu uriaș în România! Un reputat istoric literar s-a stins din viață. Avea 79 de ani

Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova a postat un mesaj trist în care anunță trecerea în neființă a lui Nicolae Pârvulescu, profesor, istoric literar și scriitor. Acesta s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani.

“Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova deplânge trecerea în nefiinţă a colegului nostru Nicolae Pârvulescu, distins profesor, istoric literar şi scriitor de talent. Sincere condoleanţe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească!” Născut pe 10 iulie 1942 în comuna Sălcuța – Dolj, Nicolae Pârvulescu a fost absolvent al Facultății de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti (1960-1965), unde i-a avut profesori pe Tudor Vianu şi George Călinescu. A fost inspector şcolar de limba şi literatura română în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, iar din 2007 a devenit membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Nicolae Pârvulescu a debutat editorial cu romanul  “Aniversare” (1982), urmat de “Fotoliul vacant”, primul volum a apărut în 1986, iar al doilea în 1990. În 1995 a publicat un volum de Exerciţii gramaticale pentru examenele de admitere, iar în 2017 “Academie Agramată”, notează Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova.

Scriitorul Pavel Coruț a murit și el

Scriitorul Pavel Coruț, un fost ofițer  de contrainformații militare în Armata română. Acesta a fost autorul mai multor cărți de succes în anii care au urmat după Revoluția din 1989.

Jurnalistul Cristian Gabriel Groman este cel care a anunțat tragicul eveniment printr-o postare publică pe pagina sa de Facebook. Acesta a făcut o scurtă prezentare a autorului și a carierei sale.

„A murit scriitorul Pavel Coruț. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Pavel Coruț (n. 17 iunie 1949, comună Glăvăneștii Vechi, județul Iași) a fost un fost ofițer de informații și contrainformații român, colonel al serviciului de contrainformații militare a Armatei Române, până în februarie 1990, când a fost trecut în rezervă de către Nicolae Militaru, ministrul Apărării Naționale a României de atunci.

Pavel Coruț a debutat în viața civilă ca jurnalist (în 1990), semnând la început sub pseudonimul de Paul Cernescu (nume atribuit ulterior unui personaj fictiv din seria Octogonul) și apoi ca scriitor (în 1992), publicând de atunci peste 170 de cărți, romane de ficțiune, de non-ficțiune, de dragoste, motivaționale și de poezii”, a scris jurnalistul pe pagina sa de Facebook.