Este doliu uriaș în lumea artistică. Un celebru profesor, recunoscut la nivel mondial, a încetat din viață. Avea legături strânse și cu România.
Veste extrem de tristă. Un celebru profesor a încetat din viață. Lumea artistică este în stare de șoc. Acesta era cunoscut la nivel mondial, dar a fost prezent de mult ori și în România. Este decesul momentului.
Doliu uriaș în lumea artistică
Este vorba despre Noel Witts, profesor al Leeds Beckett University, a fost o prezență constantă a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, încă de la prima ediție.
Începând din anul 2011 a prezentat evenimentul „Conversații Culturale”, în cadrul FITS, o serie de interviuri live cu invitații festivalului, publicate de FITS cu sprijinul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, prin Departamentul de Artă Teatrală. Constantin Chiriac, președintele FITS și întreaga echipă a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Bursei de Spectacole de la Sibiu și Programului de Voluntariat, sunt alături de familia îndurerată și transmit un ultim omagiu celui care a fost prieten al Sibiului, timp de 27 de ani.
„În numele întregii echipe a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Bursei de Spectacole și Programului de Voluntariat, aduc un ultim omagiu profesorului universitar de origine britanică Noel Witts, care a încetat din viață în acest sfârșit de săptămână. Noel Witts a fost profesor eminent, un mare prieten al festivalului, un mare cărturar și un mare promotor al culturii britanice și europene!
A fost un maestru al dialogului și al construcției! Vom continua Conversațiile Culturale în memoria lui și invităm Universitatea din Leeds să desemneze un vrednic continuator! Îi dorim drum cu lumină! Memoria lui va rămâne mereu în sufletul nostru”, spune Constantin Chiriac, director general TNRS, președinte FITS
Noel Witts a fost profesor la Leeds Beckett University, director al Arts Interlink Consultants, Londra, Marea Britanie, membru al Comitetului de Instruire al Institutului Internațional de Teatru și membru al Comitetului Regatului Unit al Institutului Internațional de Teatru.
În anul 1992 a avut primul contact cu România, în cadrul cercetărilor pentru documentarul BBC „Ceaușescu’s Court Jesters – Romanian Theatre”. Din 1994 a fost o prezență constantă a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și a Bursei de Spectacole de la Sibiu.