Doliu uriaș în lumea medicală! Un reputat medic din România a murit, spre durerea celor care au cunoscut-o.

Colegii medici o descriu pe dr. Raluca Arhirii ca pe un medic cu adevărat dedicat pacienților săi, care răspundea la orice chemare profesională zi și noapte, cu devotament și pasiune.

Doliu uriaș în lumea medicală! Durere nesfârșită la Iași

Este doliu în lumea medicală din Iași. Un renumit medic cardiolog din localitate a murit. Anunțul a fost făcut de șefa UPU SMURD.

Astfel, Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi transmite trecerea în nefiinţă a celei de.a fost dr. Raluca Elena Arhirii, medic primar cardiolog.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi, a transmis că dr. Raluca Arhirii răspundea indiferent de situaţie cu devotament, pasiune, credinţa, blândeţe şi ajuta de peste 20 de ani pacienţii aflaţi în suferinţă.

”Un om cu suflet mare”

”Familia mare și frumoasă a Spitalului Clinic Județean de Urgentă Sf. Spiridon Iaşi a pierdut ieri un membru important, domnişoara dr. Raluca Arhirii, medic primar cardiologie, un profesionist adevărat, un om cu suflet mare și cu dragoste pentru pacienți, colegi și spital.

E greu pentru toți cei care au cunoscut- o și îndrăgit- o să acceptăm că Raluca nu va mai răspunde la orice chemare profesională zi și noapte, cu devotament și pasiune, cu credință și blândețe așa cum a făcut vreme de două decenii pentru pacienții aflați în suferință, pentru colegii care au apreciat- o și au sperat până în ultima clipă că inima ei de cardiolog cu suflet mare va continua să bată!

Lumina veșnică și Dumnezeu să te odihnească, domnişoara Doctor!”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu. şefa UPU SMURD Iaşi, potrivit realitatea.net.

La Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi s-au infăptuit premiere naţionale remarcabile: primul transplant de cristalin; prima colangiografie transparietohepatică; primul drenaj extern percutan; cel mai mare număr de colicistopancreatografii retrograde endoscopice din ţară; prima angioplastie percutană; prima gastrostomie endoscopică; prima ablaţie laparoscopică a unui chist de ovar; prima cardiomiopatie extramusculoasă Heller laparoscopică; prima sutură laparoscopică a ulcerului perfonat şi în mod cert, nu în cele din urmă, prelevare de organe şi primul transplant de ficat din regiunea Moldovei.

Valoarea, ţinuta profesională ireproşabilă, competenţa medicilor care s-au format, au profesat şi profesează aici, probează cert aceste realizări.