Victor Ionescu, un jurnalist de televiziune de marcă și un apreciat istoric, a încetat din viață la vârsta de 74 de ani. De-a lungul carierei sale îndelungate, a adus contribuții semnificative la televiziunea publică și a fost renumit pentru producția de emisiuni de actualități internaționale.

Potrivit TVR, în 1972, Victor Ionescu, care își terminase de curând studiile la Facultatea de Istorie a Universității din București, se pregătea să se angajeze într-o carieră în domeniul cercetării.

Cu toate acestea, destinul i-a rezervat o altă cale. Victor Ionescu, un jurnalist de televiziune cu mare experiență, s-a trezit în situația de a concura pentru un post în echipa de știri externe alături de unul dintre cei mai exigenți profesioniști ai presei de la acea vreme: Eugen Preda. După anul 1990, acesta avea să devină mentorul călăuzitor al unei întregi generații de jurnaliști, cărora le-a transmis bazele neprețuite ale profesiei. Aceștia îi datorează și astăzi începuturile lor solide.

Lumea sportului din România a pierdut și ea pe cineva important

În urmă cu câteva zile, presa din România scria despre o altă pierdere la fel de importantă, însă, de această dată, din sfera sportului românesc.

Luni, Ioan Marconi, o figură marcantă a comunității sportive arădene, s-a stins din viață, din păcate, la vârsta de 84 de ani. Ioan Marconi, care a obținut titluri de campion național și a excelat ca antrenor în anii ’70, a fost ulterior decan al Facultății de Sport din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”. De asemenea, și-a adus contribuția ca profesor la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad.

Asociația Județeană de Atletism Arad, care l-a avut ca membru de onoare pe Ioan Marconi, a transmis condoleanțe familiei sale la anunțarea decesului.

„Cu tristețe în suflet am fost anunțat de d-na Marconi că dl. Marconi Ioan, camaradul asociației noastre, a încetat din viață în dimineața acestei zile. Drum lin printre îngeri domnule profesor. Sincere condoleanțe întregii familii Marconi”, se arată în mesajul asociației.

Născut la 12 ianuarie 1939, John Marconi a devenit rapid celebru în lumea sportului în timpul Universiadei din 1964. Abilitățile sale atletice excepționale l-au făcut să obțină medalii de aur pentru România în diverse probe de atletism, inclusiv la 100 m și 200 m garduri, precum și la 400 m și 800 m. De asemenea, a jucat un rol esențial în victoria echipei de ștafetă (4×400m).

Unul dintre elevii săi remarcabili, Ibolya Korodi, a obținut un impresionant loc 4 în ștafeta de 4×400m la Jocurile Olimpice de la Moscova din 1980. De asemenea, Marconi l-a antrenat la 400m garduri pe Gheorghe Petronius, care a fost selecționat în echipa olimpică ce urma să concureze la Munchen 1972. Din păcate, Petronius s-a îmbolnăvit de hepatită chiar înainte de plecarea delegației italiene, zădărnicindu-i participarea la eveniment.