Fostul ministru al Agriculturii a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj emoționant la aflarea veștii că fostul său coleg, „un camarad excepțional”, a încetat din viață. Cu durere în suflet, Petre Daea a transmis că România a pierdut „unul dintre cei mai valoroși ingineri”.
Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, deplânge trecerea în neființă a fostului său coleg de facultate, pe care-l consideră „unul dintre cei mai valoroși ingineri pe care i-a avut România”. Fostul ministru a transmis cu durere familiei acestuia sincere condoleanțe.
„Cu durere în suflet primim vestea dispariției inginerului agronom Popa Eugen, un specialist desăvârșit, un camarad excepțional, care și-a dedicat întreaga activitate domeniului în care s-a pregătit, performând la fiecare loc de muncă pe care l-a ocupat de-a lungul vremii.
Popa Eugen, colegul meu de facultate a dispărut în câmpul muncii, gândind și acționând pentru binele agriculturii, punându-și întreaga pricepere pe care a acumulat-o de-a lungul vieții în folosul comunității, în sprijinul fermierilor, pentru binele tuturor și în folosul fiecăruia.
Prin dispariția lui am pierdut unul dintre cei mai valoroși ingineri pe care i-a avut România.
În urmă rămân realizările din producție care îl vor cinsti, regretul celor care l-au cunoscut și durerea familiei căreia îi transmitem sincere condoleanțe”, a scris fostul ministru al Agriculturii, pe pagina sa de Facebook.
România a pierdut unul dintre cei mai apreciați promotori ai culturii tradiționale
Recent, unul dintre cei mai apreciaţi promotori ai culturii tradiţionale şi meşteşugurilor populare, Victoria Berbecar, din comuna Botiza, s-a stins din viaţă, anunțul fiind făcut joi de Centrul Culturii Tradiţionale Maramureş.
„S-a stins din viaţă una dintre cele mai cunoscute reprezentante a artei ţesutului din Maramureş, doamna preoteasă Victoria Berbecar din Botiza. Născută în anul 1944, în satul Ciceu Mihăieşti din judeţul Bistriţa-Năsăud, a avut o importantă contribuţie în păstrarea autenticităţii şi revitalizării covorului maramureşean. De la mutarea în Botiza, în anul 1974, a pus în valoare meşteşugul tradiţional al ţesutului după tehnici vechi precum şi folosirea culorilor naturale. În cei peste 50 de ani de activitate a participat la numeroase târguri şi expoziţii atât în ţară cât şi în străinătate, promovând constant covorul, scoarţa, din Botiza. A fost un exemplu pentru comunitate, având un rol hotărâtor în iniţierea femeilor şi tinerilor în arta covoarelor tradiţionale”, a amintit Centrul Culturii Tradiţionale Maramureş.
Victoria Berbecar a fost timp îndelungat preşedintele filialei judeţene ANTREC – Asociaţia Naţională pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural şi s-a implicat de -a lungul anilor în susţinerea şi promovarea turismului rural.