Doliu uriaş! Un milionar român a încetat din viaţă. Anunț trist în lumea afacerilor

doliu

SURSA FOTO: Dreamstime

Lumea afacerilor din România este în stare de şoc. Un milionar misterios a încetat din viaţă. Modul prin care s-a aflat de decesul lui Sebastian Valentin Dumitrescu este foarte curios. S-a suspendat un proces în care acesta era implicat.

Doliu uriaş printre miliardarii români. Un om de afaceri mai puţin cunoscut a încetat din viaţă. Datele despre decesul acestuia sunt extrem de puţine, dar şi învăluite în mister.

A încetat din viaţă unul dintre cei mai vârstnici investitori

Este vorba despre Sebastian Valentin Dumitrescu care era unul dintre cei mai vârstnici investitori de pe piața românească de capital. Acesta ar fi încetat din viaţă la vârsta de 98 de ani, conform unui anunț publicat pe Oil Terminal.

De fapt, compania anunță că din cauza decesului unul dintre procese a fost suspendat, Dumitrescu fiind reclamant.

Ce deţinea Dumitrescu?

Sebastian Valentin Dumitrescu deținea 16,7% din acțiunile companiei, respectiv peste 97,4 milioane de acțiuni. Dacă ne uităm la prețul de ieri al acțiunilor, deținerea sa ar valora 18,9 milioane lei. Societatea spune că Sebastian Valentin Dumitrescu avea 5 litigii cu compania.

Dumitrescu a intrat în afacere în 2017

Dumitrescu a început să deţină acţiuni la Oil Terminal în 2017, când avea 94 de ani, conform datelor publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acţiunile Oil Terminal erau deţinute în 2017 în proporţie de 59,62% de către statul român prin Ministerul Energiei, iar restul de alţi acţionari. Printre aceştia se afla şi Fondul Proprietatea care are 3,8%.

Oil Terminat este situată în Portul Constanţa şi este cel mai mare terminal pentru import/export ţiţei, produse petroliere şi petrochimice la nivel naţional.

Principalele servicii realizate sunt primirea, depozitarea, condiţionarea şi expedierea ţiţeiului, păcurii, produselor petroliere, petrochimice şi chimice lichide pentru import, export şi tranzit, efectuarea de încercări fizico-chimice, pentru produsele derulate, efectuarea de încercări fizico-chimice pentru terţi, în laboratoarele proprii, efectuarea de reparaţii şi întreţineri pentru instalaţiile şi utilajele aflate în dotare.