Poetul Lucian Avramescu s-a stins din viață la onorabila vârstă de 73 de ani. Acesta a murit în locuința sa din comuna Sângeru, județul Prahova. Decesul a fost cauzat de un stop cardio-respirator. Acesta a fost găsit inconștient în casă. A fost supus manevrelor de resuscitare, dar intervenția de urgență nu a avut niciun rezultat.
Despre Lucian Avramescu
Lucian Avramescu s-a născut în comuna Sângeru, judeţul Prahova, pe 14 august 1948. Acesta a activat ca jurnalist și poet.
Lucian Avramescu a debutat în 1967 cu poezie şi reportaje în „România literară” şi „Luceafărul”. A fost ziarist la „Orizont” (Râmnicu Vâlcea, 1975), „Scânteia tineretului” (redactor-şef adjunct), „Suplimentul literar-artistic al ‘Scânteii tineretului'” (1986-1989) şi „Tineretul liber” (ziar înfiinţat la 22 decembrie 1989).
Lucian Avramescu a publicat volume de versuri, note de călătorie, antologii, eseuri şi pamflete jurnalistice. De asemenea, el a fost membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1979. La a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie „Nichita Stănescu”, din primăvara lui 2008, poetul a primit Premiul de Excelenţă „Nichita Stănescu”, oferit de Primăria Municipiului Ploieşti.
„Poeme” (Bucureşti, 1975), „Stele pe dealuri” (Craiova, 1976), „Transplantul de albastru” (Bucureşti, 1976), „Un liber albatros” (Bucureşti, 1978), „Ei, aş, spunea poetul” (Bucureşti, 1980), „Nu cer iertare” (vol. I-III, Bucureşti, 1981-1985), „Bună seara, iubito” (vol.I – 1986), vol. II – 2000) sunt doar câteva dintre operele poetice scrise de Lucian Avramescu, potrivit antena3.ro.
Pe lângă pierderea unui poet valoros, România a rămas recent și fără un sportiv cunoscut.
Doliu în fotbalul românesc
A murit Constantin „Bebe” Năsturescu. Fostul jucător al Rapidului s-a stins la vârsta de 81 de ani. Fosta extremă a disputat pentru Rapid peste 300 de meciuri în toate competițiile. Constantin „Bebe” Năsturescu a fost o adevărată legendă a fotbalului românesc. Acesta a disputat peste 300 de meciuri oficiale pentru Rapid București. Dintre acestea, 288 au fost pe prima scenă a fotbalului românesc, Divizia A, timp în care a reușit să marcheze 25 de goluri. A prestat și meciuri în competiții externe precum Cupa Campionilor Europeni, Cupa Orașelor Târguri, Cupa UEFA sau Cupa Cupelor. Acesta avea și trei prezențe la echipa națională a României.
Cine a fost Constantin „Bebe” Năsturescu
Constantin „Bebe” Năsturescu a făcut parte din lotul care a adus Rapidului primul titlu de campioni din istoria de aproape 100 de ani a acestora. În ediția 1966-1967, Rapid București se încununa campioană națională la sfârșitul unui sezon în care aceștia au obținut cu două puncte mai mult decât Dinamo București. Constantin Năsturescu a jucat în 25 de partide din 26, marcând trei goluri. Și-a mai trecut în cont și o Cupă a României în 1972.
Năsturescu a fost coleg de generație cu jucători de fotbal precum Adamache, Suciu, Pall, Gergely, Jamaischi, Dumitriu III, Voinea sau Petescu. În a1961-1962, el se transfera de la CFR Roșiori la Rapid București. Transferul se făcea pe filiala echipelor ceferiste. Între 1962-1974 a jucat la Rapid, fiind unul dintre jucătorii cu cele mai multe apariții pentru această echipă. După perioada petrecută în Giulești, el a mai jucat în diviziile inferioare pentru Progresul Brăila sau Unirea Focșani. Totodată, are și alte trei meciuri jucate la echipa olimpică a României.