Doljul, dezvoltat cu un parc industrial de podium național. Noua platformă economică, a doua ca mărime din țară, pune la dispoziția investitorilor 180 de hectare de teren.

Prima reușită importantă a administrației PSD în proiectul Oltenia Business Park a fost identificarea și obținerea terenurilor necesare pentru dezvoltarea noului parc industrial. Prin hotărâre a Guvernului României, o suprafață-record, de 1.805.931 de metri pătrați, a fost preluată din domeniul public al statului în patrimoniul Consiliului Județean Dolj.

„Construim cel mai mare parc industrial din regiunea noastră și am parcurs deja pași importanți în derularea acestei inițiative.

Preocuparea permanentă a administrației locale și județene din ultimii ani a fost aceea de a dezvolta strategic economia locală. Împreună cu primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, am căutat soluții și am întreprins numeroase demersuri în vederea obținerii unui teren potrivit pentru dezvoltarea unei infrastructuri complexe de afaceri.

Răspundem astfel numeroaselor solicitări venite din partea unor potențiali investitori, atât români, cât și străini, de punere la dispoziție a unor suprafețe de teren racordate la utilități, pentru dezvoltarea afacerilor“, a declarat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Continuare pentru două capitole reușite

Demersurile pentru crearea Oltenia Business Park au loc în contextul în care primele 2 parcuri industriale dezvoltate în Dolj și-au demonstrat succesul, fiind complet ocupate în prezent.

„În sfârșit, avem cele 180 de hectare de teren necesare pentru a dezvolta cel de-al treilea parc industrial. Celelalte două sunt pline, iar High-Tech Industry Park chiar își caută forță de muncă, pentru că, deși în Craiova procentul șomajului este sub 1%, în restul județului este mai mare.

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu / SURSA FOTO: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Noul parc va fi realizat în comuna Coșoveni și sigur vom extinde transportul public către aceasta în momentul în care noua platformă economică va deveni funcțională“, a menționat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Prima platformă economică dezvoltată în Dolj, Parcul Industrial Craiova, a însemnat investiții atrase în valoare de peste 40 de milioane de euro și crearea unui număr maxim de peste 1.800 de locuri de muncă. High-Tech Industry Park, al doilea capitol al strategiei pentru susținerea mediului de afaceri, are 47 de rezidenți, care și-au asumat derularea unor investiții de 24 de milioane de euro și crearea a aproape 2.300 de locuri de muncă.

Doljul dezvoltă facilități importante pentru investitori

Rezidenții parcului industrial – companii care investesc aici și creează astfel locuri de muncă – vor dispune, în afara chiriei modice pentru terenuri, de o serie de facilități. Cele mai importante includ scutirea de la plata oricăror taxe aferente obținerii certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construire, dar și de acces la rețelele de utilități și infrastructura de transport.

Incubator pentru afacerile noi

Administrația județeană condusă de Cosmin Vasile a inclus în strategia de atragere a fondurilor europene pentru sprijinirea mediului de afaceri din regiune proiectul de construire a unui incubator de afaceri.

Clădirea, care va fi realizată în vecinătatea parcului industrial High-Tech Industry Park, este concepută cu subsol, parter și două etaje, punând la dispoziția rezidenților spații cu o suprafață totală de 3.800 de metri pătrați. Proiectul include, de asemenea, amenajarea incintei cu alei de acces, parcare cu puncte de reîncărcare pentru mașinile electrice și spații verzi. Noua structură va oferi, în fiecare ciclu de incubare, de 3 ani, susținere pentru cel puțin 16 companii nou-înființate, care vor putea beneficia de o gamă extinsă de servicii.

Comandat de PSD Dolj, CUI mandatar financiar 21240002.