Mai mult de 23 de milioane de domenii.Com,.Net si.Org au fost inregistrate pana acum in lume. De ceva vreme, si pe web-ul romanesc a inceput batalia pe domenii.Ro. Cum principala calitate a Internetului este excluderea granitelor, nici un detinator de site romanesc nu este nevoit sa isi procure un domeniu cu.Ro in coada, acesta poate opta pentru oricare dintre domeniile existente pe Internet. Alegerea domeniului este foarte importanta pentru un site de Internet, deoarece acesta, adaugat la adresa care de cele mai multe ori cuprinde si numele firmei, va reflecta afacerea, scopul sau produsele adresandu-se pietei pe care o deserviti.
In ultima vreme, si web-ul romanesc s-a imbogatit cu zeci de site-uri care ajuta orice doritor sa isi achizitioneze un domeniu, indiferent de natura acestuia. In momentul de fata, de pe site-urile romanesti se pot cumpara chiar si domenii de genul:.TV.
Preturile pentru domeniile de genul.Com,.Org,.Net sau.Tv pot fi cumparate pe perioade de un an pentru sume cuprinse intre 13 USD si 25 USD. In cazul domeniilor de tipul.Ro, se achita o taxa de aproximativ 60 USD anual pentru a asigura functionalitatea sistemului.
Verificare in cateva secunde
Inregistrarea unui domeniu este extrem de simpla, primul pas ce trebuie facut de catre un eventual client este acela de a verifica daca domeniul, impreuna cu numele dorit pentru site, nu este deja cumparat. Aceasta verificare poate fi facuta pe oricare dintre site-urile care comercializeaza domenii, actiunea in sine durand cateva secunde.
Dupa stabilirea domeniului este necesara achitarea contravalorii prin trimiterea banilor intr-un cont al uneia dintre firmele romanesti care comercializeaza domenii; conditiile le puteti gasi chiar pe site-urile acestora. O data achitata factura, aceasta trebuie trimisa catre firma pe care ati ales-o pentru inregistrarea domeniului si, o data primita, in cateva zile veti avea domeniul inregistrat.    

Ordinea inregistrarii unui domeniu:
1. Verifica daca numele de domeniu este liber de inregistrare.
2. Verifica daca modalitatile de plata sunt acceptabile.
3. Daca exista nelamuriri, trimite un e-mail.
4. Completeaza formularul de inregistrare.
5. In cele mai multe cazuri, in cel mult 24 de ore vei primi un e-mail cu datele introduse in formular si informatii referitoare la efectuarea platii.
6. Trimite inapoi (REPLAY) e-mailul respectiv, ca semn de acceptare a inregistrarii.
7. In final, dupa ce banii au ajuns la destinatar vei receptiona URL-ul, precum si „login-ul”, impreuna cu parola. De acum incolo, toate responsabilitatile mentinerii domeniului vor fi transferate la noul posesor.

Site-uri de inregistrare a domeniilor in Romania
https://www.bestdomain.ro
https://www.domenii.com
https://www.levif.net/numededomeniu
https://www.rnc.ro
https://www.domreg.ro