Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, l-a avertizat pe Nicolas Sarkozy că îl va da în judecată din cauza campaniei calomnioase organizată de apropiaţii liderului francez pentru a-l discredita în calitatea de posibil adversar la următorul scrutin prezidenţial, scrie The Times în ediţia online.

Dominique Strauss-Kahn, un politician socialist francez care conduce Fondul Monetar Internaţional, l-a criticat dur pe Sarkozy din pricina răspândirii de zvonuri despre presupusa sa relaţie extraconjugală.

Potrivit unui martor citat de Sunday Times, Strauss-Kahn a avut o ieşire nervoasă în prezenţa lui Sarkozy în momentul în care s-au întâlnit la un grup sanitar, cu ocazia summitului G20, organizat la 25 septembrie la Pittsburgh.

I-a spus preşedintelui francez că s-a săturat de bârfele referitoare la viaţa sa privată şi a discuţiilor despre fotografii cu el în prezenţa unor femei pe care le-ar putea folosi preşedinţia franceză pentru a-l discredita într-o campanie electorală. „Ştiu că toate sunt lansate de la Elysee (preşedinţia franceză)”, i-a spus Strauss-Kahn lui Sarkozy, potrivit revistei Le Point. „Spune-le băieţilor tăi să se oprească, altfel mă voi adresa instanţei”, a afirmat Strauss-Kahn.

Potrivit Sunday Times, fost ministru socialist al Finanţelor, Strauss-Kahn, în vârstă de 60 de ani, a fost considerat ca fiind un politician marcant în rândul stângii divizate, un adversar credibil pentru Sarkozy, a cărui rată de popularitate a scăzut în urma unei serii de scandaluri. Sarkozy a pledat ca Strauss-Kahn să obţină director al FMI pentru a-l îndepărta de la conducerea opoziţiei socialiste. Potrivit publicaţiei britanice, există speculaţii conform cărora Strauss-Hahn se pregăteşte să se întoarcă la Paris pentru a-l înfrunta pe Sarkozy în alegerile prezidenţiale din 2012.

SURSA: Mediafax