Retailerul de electronice, electrocasnice şi IT&C Domo va deschide, până în luna martie, un magazin în centrul comercial Băneasa, în locul unităţii Flanco World care va fi închisă, în prezent lucrându-se la planurile de reamenajare, a declarat, pentru capital.ro, Lorand Szarvadi, directorul general al companiei.

Grupul Flamingo, ale cărei principale companii se află în insolvenţă, a anunţat joi că va muta magazinul Flanco World din galeria comercială Feeria, din cadrul Băneasa Shopping City, în centrul comercial Sun Plaza din Berceni, în luna februarie. Conform reprezentanţilor companiei, închiderea magazinului din Băneasa se va finaliza în această săptămână.

Domo a rezistat cel mai bine crizei

Retailerul Domo, controlat de fondul de investiţii Equest Investment Blakans, a consemnat cea mai mică scădere de pe piaţa de profil. Compania a înregistrat în primele nouă luni o scădere de numai 18%, în primele nouă luni faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În schimb Flamingo, care deţine reţelele Flanco şi Flanco World a consemnat în primele nouă luni din 2009 o scădere a vânzărilor de 48%, iar Altex, cea mai mare companie românească specializată în comerţul cu electronice şi electrocasnice a raportat o scădere de 50%.

DETALII

Citeşte şi: Flanco relochează magazinul din Băneasa în mall-ul Sun Plaza