Donald Trump a cedat controlul imperiului său economic celor doi fii majori

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat miercuri, în prima conferinţă de presă după alegerea în funcţie, că a cedat controlul imperiului său economic celor doi fii majori ai săi, Eric şi Donald Jr., pe durata mandatului la Casa Albă, transmite AFP.

'Cei doi fii ai mei prezenţi aici, Don şi Eric, vor conduce organizaţia. O vor conduce într-un mod foarte profesionist. Nu îmi vor vorbi despre asta', a declarat preşedintele ales. 

Donald Trump a promis că aceasta va permite evitarea conflictelor de interese cu funcţia sa prezidenţială, în care se va instala la 20 ianuarie. 

El a mai precizat că şi fiica sa, Ivanka, va întrerupe legăturile cu imperiul economic Trump, urmând să se concentreze pe instalarea familiei la Washington.

Reducerile de taxe şi cheltuieli anunţate de preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, ar putea reprezenta o lovitură pentru economia americană, dar ar putea aduce creştere în întreaga lume, cu toate că incertitudinea cu privire la politicile sale comerciale implică riscuri, potrivit unui raport al Băncii Mondiale, preluat de Bloomberg.

Administrația Trump ar putea risipi câștigurile obţinute în urma stimulării econoimiei în cazul în care impune noi bariere comerciale reprezintând represalii către alte țări, a anunţat Banca Mondială, în ultima actualizare a perspectivelor sale economice mondiale.

În general, este prea devreme pentru a evalua care va fi impactul net al politicilor economice ale lui Donald Trump. În consecință, a lăsat neschimbate previziunile pentru creștere ale SUA pe acest an şi în următorul, la 2,2% și respectiv 2,1 procente. Perspectivele nu includ efectul așteptat al propunerilor politice ale lui Trump, potrivit raportului.

Banca Mondială spune că economia lumii va crește cu 2,7 la sută în 2017, în scădere cu 0,1 puncte procentuale faţă de previziunea din luna iunie. Tărăgănarea comercială, investiţiile slabe şi incertitudinea politică sporită au atenuat activitatea economică la nivel mondial, împingând creşterea până la o valoare estimată de 2,3% anul trecut – cea mai lentă rată de creştere de la criza financiară.

AGERPRES