Donald Trump, anunț incendiar! Ce vrea să facă fostul președinte cu cea mai mare companie din America? Odinioară, trădare însemna ajutorul oferit unui inamic al SUA, precum Germania, Japonia sau Uniunea Sovietică, scrie 19fortiyfive explicând de ce retorica liderului american poate fi periculoasă.
Site-ul amintește că propagandistul organizației teroriste Al-Qaida, Adam Gadahn, alias Abu Azzam al-Amriki, a fost ultimul american inculpat pentru trădare, înainte de a fi neutralizat într-o operațiune cu drone autorizată de democratul Barack Obama.
Donald Trump exagerează când acuză Comcast de „trădare”
Până la mandatul lui Donald Trump, termenul „trădare” se transformase într-o jucărie în mâna democraților, care miroseau „trădarea” peste tot. Fostul președinte republican nu ar trebui să se joace cu cuvintele așa cum au făcut-o democrații care foloseau în mod discutabil și complet nejustificat acest termen.
„Aproape toți sunt necinstiți și corupți, dar Comcast, cu acoperirea sa unilaterală și vicioasă NBC NEWS, și în special MSNBC, adesea corect denumită MSDNC (Comitetul Național Democrat!), ar trebui anchetată pentru „trădarea care amenință țara”, a scris Trump pe rețeaua sa, Truth Social.
„Atunci când voi câștiga președinția Statelor Unite, ei și alții ca ei din LameStream Media vor fi anchetați pentru modul corupt și necinstit în care au acoperit, cu bună știință, informații privind oameni, lucruri și evenimente. Fake News Media ar trebui să plătească un preț mare pentru ceea ce au făcut țării noastre, care, cândva era o națiune măreață!”, a fost mesajul dat de Trump pe Truth Social.
Comcast rămâne compania cu cea mai mare rețea de televiziune prin cablu/satelit
Comcast rămâne compania cu cea mai mare rețea de televiziune prin cablu/satelit și provider de internet din SUA, tocmai de aceea, poziția sa de lider a fost o certitudine mai bine de două decenii. De fapt, cota de piață a companiei a fost de 158 miliarde de dolari în 2018 (cu 7 miliarde mai mult decât Disney.
Comcast, respectiv filiala sa, NBCUniversal, deține, printre altele, studioul de film Universal Pictures, cotat în ultimii 50 de an studioul de film numărul 1 din lume.
Stabilirea unui precedent periculos
Anchetarea Comcast ar crea un precedent periculos. Pentru că, un viitor președinte democrat ar putea acuza o organizație de presă deținută de republicani, care face acuzații nefondate sau transmite reportaje inventate, de trădare.
Tsunami-ul de informații false despre pretinsul amestec al Rusiei la alegerile din SUA din 2016 au eclipsat recordul lui Trump, în ciuda faptului că nu a fost vorba de așa ceva. Dacă cineva ca Trump ar putea da în judecată o organizație media pentru că i-a pătat reputația, după ce a părăsit mandatul, aceasta este o altă poveste.
Cazul din 1982 – Westmoreland v. CBS News – oferă un precedent, deoarece a implicat un înalt oficial guvernamental care a dat în judecată postul american din cauza a ceea ce el considera a fi defăimarea sa cu informații false. Fostul șef al Statului major al armatei SUA, William Westmoreland, a pierdut procesul, în care susținea că un documentar realizat de CBS în 1982, despre războiul din Vietnam, i-a adus prejudicii uriașe.
Trump a cerut ca legislația privind calomnia să fie schimbată
Trump a cerut anterior ca legislația privind calomnia să fie schimbată pentru a proteja personalitățile publice de defăimare.
„Mass-media joacă un rol critic în sistemul nostru politic. În ciuda informațiilor false din ultimii ani, mass-media servește adesea pentru a prezenta abuzurile guvernamentale, dezvăluind risipa, minciunile și comportamentul ilegal, începând cu ultimul caz, Pentagon Papers, și până în trecut, la scandalul Watergate”, a comentat profesorul de drept de la Universitatea George Washington, Jonathan Turley.
„Acoperirea în trepte a mass-media din falsa coliziune a Rusiei în alegeri se sprijinea pe povești false și denotă pierderea obiectivității jurnalismului. Este mai degrabă consensuală, decât conspirativă. Este, de asemenea, ceva greșit, dar acest rău nu va fi îndreptat prin dezlănțuirea guvernului asupra mass-media”, susține Turley.
Profesorul american este unul dintre cei care au criticat dur mass-media care au caracterizat în mod total fals revolta de la Capitoliu, din 6 ianuarie, drept „o insurecție” și au aruncat termenul de „trădător” asupra lui Trump.