Donald Trump, confruntare cu Kamala Harris. Cine a câștigat marea dezbatere prezidențială

kamala harris donald trump

SURSA FOTO: colaj Dreamstime

Dezbaterea prezidențială americană dintre Donald Trump și Kamala Harris a durat o oră și 45 de minute și s-a încheiat cu victoria contracandidatei.

Donald Trump, confruntare cu Kamala Harris. Fostul președinte a fost în încurcătură

Pe parcursul dezbaterii prezidențiale dintre Donald Trump și Kamala Harris, vicepreședinta Statelor Unite a părut să dețină mereu inițiativa, reușind să-l atragă pe fostul președinte în diverse capcane. În schimb, Trump a căzut în fiecare dintre ele, demonstrând o lipsă de autocontrol.

Așa cum se temeau susținătorii săi, el s-a lansat în discursuri lungi și incoerente despre subiecte precum granița, imigranți care „mănâncă pisici și câini” sau despre copii „executați după naștere” în spitale.

Harris s-a arătat concentrată încă de la începutul dezbaterii, urmând o strategie bine planificată – fiecare replică fiind menită să declanșeze reacții emoționale din partea lui Trump, cu scopul de a-l aduce mai aproape de o implozie pe care ambele echipe o anticipau.

Ea l-a acuzat pe Trump că liderii lumii îl ridiculizează, că generalii armatei americane îl consideră „o rușine” și că deciziile sale de politică externă denotă „slăbiciune”.

Folosindu-se de o replică faimoasă dintr-una din vechile emisiuni ale lui Trump, Harris i-a transmis că „a fost concediat de 81 de milioane de americani”.

Strategia a fost cu atât mai eficientă când Harris a invitat publicul să participe la mitingurile lui Trump, doar pentru a pleca de acolo „epuizați și plictisiți”.

„Oamenii nu pleacă de la mine de la mitinguri. Avem cele mai mari mitinguri, cele mai incredibile mitinguri din istoria politicii”  a reacționat Trump.

Fostul președinte a fost zgomotos, incoerent și agresiv

Fostul președinte a avut o prestație care a amintit de dezbaterile din 2020 cu Biden – Trump s-a remarcat printr-un comportament zgomotos, incoerent și agresiv în exprimare.

El a reluat frecvent afirmațiile false despre alegerile din 2020, a promovat o teorie conspiraționistă potrivit căreia imigranții „mănâncă animale de companie în Ohio” și a repetat una dintre minciunile sale preferate – că medicii ar executa copii nou-născuți în spitale sau că se practică avorturi în luna a noua de sarcină.

Moderatorii au intervenit de mai multe ori pentru a corecta declarațiile false sau înșelătoare făcute de fostul președinte.

Când i s-a atras atenția că afirmația despre imigranți care mănâncă pisici și câini este complet falsă, Trump a răspuns că a văzut asta „la televizor”.